Οι δρόμοι της HRT και του Κόλιν Κόλες χωρίζουν. Με μία λιτή ανακοίνωση η ισπανική ομάδα ενημέρωσε ότι ο 43χρονος Γερμανός δεν αποτελεί πλέον στέλεχός της μετά από συμφωνία και των δύο πλευρών.
Ο Κόλες που ανέλαβε τα χρέη του αγωνιστικού διευθυντή στην ΗRT τον Φεβρουάριο του 2010 αναμένεται από αύριο να αποχωρήσει από την ομάδα. Αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν η νέα κατεύθυνση που έχει πάρει η HRT και η τελευταία απόφαση να μεταφερθεί η έδρα της στην Ισπανία. Αρχικά, ήταν στην Γερμανία όπου η εταιρεία χρησιμοποιούσε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Κόλες.

Ο γεννημένος στη Ρουμανία αλλά με γερμανική υπηκοότητα, Κόλες, προσέφερε τις υπηρεσίες στην HRT κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, αντικαθιστώντας τον Αντριαν Κάμπος.

Στο παρελθόν είχε ανάλογα καθήκοντα στην Force India από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι το 2009, όταν τη θέση του πήρε ο Βιτζάι Μαλάια. Νωρίτερα είχε εργαστεί στις Jordan, Midland F1 και Spyker, όταν η τελευταία εξαγόρασε τη δεύτερη.
Στην ανακοίνωσή της η HRT ευχαριστεί τον Κόλιν Κόλες για την εργασία και την αφοσίωσή του όσο καιρό ήταν στην ομάδα και του εύχεται ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά του σχέδια.