Πιστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι παραμένει η Ford μέσω τηςΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της Ford στο WRC από το 1997. Ετσι, η Ford Ευρώπης και M-Sport ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2013. «Οπλο» της ομάδας που θα ονομάζεται Ford World Rally Team, θα είναι και τα δύο επόμενα χρόνια το Fiesta RS.

Οι οδηγοί που θα αναλάβουν να διεκδικήσουν τους δύο παγκόσμιους τίτλους θα είναι ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (με συνοδηγό τον Μίκα Αντιλα) και ο νεοφερμένος Πέτερ Σόλμπεργκ (με τον Κρις Πάτερσον).

Ο Φινλανδός αναμένεται να είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας καθώς η περυσινή του απόδοση (ιδίως στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς), η νίκη του στη Μεγάλη Βρετανία και η τέταρτη θέση στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώθησαν τους ιθύνοντες της Ford να τον αναβαθμίσουν μέσα στην ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στον Σόλμπεργκ, αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα τρέξει για λογαριασμό της Ford. Η πρώτη ήταν το 1999 όταν στην ουσία ξεκινούσε την αγωνιστική του καριέρα για να φύγει στη συνέχεια στα μέσα του 2000 και να συμφωνήσει με την Subaru.

Η Ford World Rally Team θα συνεχίσει και τα δύο επόμενα έτη να έχει τη μακροχρόνια υποστήριξη της Castrol.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS