Τα κατάφερε με το MotoGP και θέλει να κάνει το ίδιο με τη Formula 1. Η Αργεντινή ζητά να γίνει μία από τις οικοδέσποινες τις F1, και αισιοδοξεί για μια θετική απάντηση. Η πίστα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, αν και εφόσον δοθεί η έγκριση στην Αργεντινή, θα είναι στο Zarate, η οποία είναι υπό κατασκευή μέχρι στιγμής.

Η τελευταία σεζόν που αγώνας της Formula 1 φιλοξενήθηκε στην λατινοαμερικάνικη χώρα του τανγκό, ήταν το 1998, καθώς στη συνέχεια τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ για τους Αργεντίνους, για να πάρουν μετά από χρόνια τα πράγματα, ξανά ανοδική πορεία.

Ο εκπρόσωπος της Populous, John Rhodes, μίλησε για τη δημιουργία της πίστας, αλλά και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα έργο, το οποίο θα φιλοξενεί τόσο το MotoGP, όσο και τη Formula 1:

"Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία πίστα ικανή να φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1. Όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για να προμοτάρει την πίστα αυτή.

Θέλουμε ένα σιρκουί που να μπορεί να φιλοξενήσει για αγώνα του MotoGP αλλά και της Formula 1. Η βασική διαδρομή των 4.7 χιλιομέτρων θα είναι καλή για αυτή αλλά και για αγώνες αντοχής, τύπου Le Mans".

Πηγή: woop.gr