Βήμα στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι δίνει η Citroen στον Τιερί Νιουβίλ. Ο 23χρονος Βέλγος οδηγός που πέρυσι αγωνιζόταν στο IRC θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο WRC. Ο Νιουβίλ θα τρέχει με ένα DS3 WRC και αναμένεται να συμμετάσχει μαζί με τον συνοδηγό του Νίκολας Γκιλσουλ, σε εννέα γύρους του πρωταθλήματος πλην των ράλι της Νέας Ζηλανδίας (22-24/6) και Ιταλίας (18-21/10), αντίστοιχα. Επιπλέον, η παρουσία του σε Γαλλία (04-07/10) και Ισπανία (8-11/11), θα εξαρτηθεί από την πορεία και τις επιδόσεις του στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο νεαρός Βέλγος οδηγός μετά την ανακοίνωση της Γαλλικής ομάδας δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και πως ακόμη δυσκολεύεται να το πιστέψει.

«Το 2011 ήταν μια πολύ θετική χρονιά με δύο νίκες σε αντίστοιχα ιστορικά ράλι, τον γύρο της Κορσικής και του Σαν Ρέμο. Επρεπε να κάνω ένα βήμα παραπάνω και είμαι πολύ υπερήφανος που η Citroen Racing με εμπιστεύθηκε για το 2012. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ να ξεπληρώσω αυτή την εμπιστοσύνη. Στόχος μου για τις προσεχείς εβδομάδες είναι να μην αποφύγω καμία διαδρομή, να ακούω τις συμβουλές που μου δίνονται και να καταλάβω πως η ομάδα και το αυτοκίνητο δουλεύουν».

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS