Σε μόλις 333 συλλεκτικές μονάδες θα παραχθεί η καινούρια και πολύ εντυπωσιακή τετρακίνητη έκδοση Quattro 256 ίππων του Α1, που μόλις παρουσίασε η Audi. Ποτέ η Audi δεν έκρυψε τις προθέσεις της να επενδύσει σε πολύ γρήγορες και σπορ εκδόσεις του Α1. Πλέον κάνει πράξη αυτές τις σκέψεις, παρουσιάζοντας την πολύ ιδιαίτερη και συλλεκτική έκδοση Quattro του μικρού της μοντέλου.

Σε κάθε περίπτωση, το A1 Quattro δείχνει πολύ «αγριεμένο» σχεδιαστικά και δεν κρύβει καθόλου τον σπορ χαρακτήρα του. Δώστε σημασία στις ζάντες που φέρει, θυμίζουν πολύ έντονα τα παλιά και ιστορικά quattro μοντέλα.

Φυσικά, το ζουμί κρύβεται κάτω από το καπό του, όπου και συναντάμε ένα 2λιτρο τούρμπο σύνολο με ισχύ 256 ίππων και ροπή 350 Nm. Αυτό το μοτέρ συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μεταδίδοντας την κίνηση μόνιμα και στους 4 τροχούς και επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,7 δευτερολέπτων, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 245 χλμ./ώρα.

To εμπορικό λανσάρισμα του Α1 Quattro θα γίνει μέσα στο δεύτερο μισό του 2012 και μόνο 333 τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν.


Πηγή: autotriti.gr