Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Κίμι Ραϊκόνεν, δηλώνει πεπεισμένος πως στην επιστροφή του στη F1 με τα χρώματα της Lotus δε θα υστερεί καθόλου σε ταχύτητα. Μιλώντας σχετικά ο 32χρονος Φινλανδός τόνισε μεταξύ άλλων: «Νιώθω μεγαλύτερη από ποτέ την επιθυμία να τρέξω στη F1, δε νομίζω ότι έχω χάσει κάτι από την ταχύτητά μου. Το να συνηθίσω τα ελαστικά θα είναι ίσως το πιο δύσκολο μέρος αλλά δεν ανησυχώ. Μολονότι οι τεχνικοί κανονισμοί δεν έχουν αλλάξει σημαντικά κατά το διάστημα της απουσίας μου, οι νέες αλλαγές για το 2012 θα ανατρέψουν ξανά την κατάσταση. Τα καινούργια μονοθέσια θα έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Η δυναμική των ομάδων μπορεί να ανατραπεί και αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα».

Ο Κίμι Ράικονεν πέρασε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τον τελευταίο μήνα στο εργοστάσιο της Lotus Renault στο Έστον: «Επισκέφτηκα δυο φορές το Έστον, ήταν σπουδαία. Στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι της ομάδας συνειδητοποίησα πόσο πολύ με υποστηρίζουν όλοι εκεί. Επίσης είναι ξεκάθαρο και ορατό ότι αυτή η ομάδα πήρε τίτλους και νίκες άξια και όχι τυχαία. Επίσης είναι εντυπωσιακές οι νέες εγκαταστάσεις μετά τις πρόσφατες επενδύσεις. Υπάρχει νέος προσομοιωτής, αναβαθμισμένο σύστημα CFD (Computational Fluid Dynamics), αλλά και αεροσήραγγα με δυνατότητα φιλοξενίας μοντέλου υπό κλίμακα 60%. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω αυτοπεποίθηση περιμένοντας τη νέα σεζόν».

Όσον αφορά για τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο ο Iceman είπε: «Με εξέπληξε η τόσο μεγάλη αντίδραση μάλλον σας έλειψα».


Πηγή: protothema.gr