Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διέκοψε τη συνεργασία της με την εταιρεία North One Sport και, πλέον, αναζητεί το διοργανωτή του WRC για το 2012 μόλις μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του! Χωρίς διοργανωτή έμελλε να μείνει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία North One Sport. Η FIA εξήγησε στην ανακοίνωσή της την κατάσταση που επικρατεί στην εν λόγω εταιρεία, ώστε να οδηγηθεί στην απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η μητρική της North One, η Convers Sports Initiatives, βρίσκεται υπό επιτήρηση από τον Νοέμβριο και τους τελευταίους δυο μήνες γίνονταν προσπάθειες για την αγορά της North One. Όμως δεν έγινε κάποια συμφωνία, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν εφτά προτάσεις, κι έληξε η συνεργασία.

Έτσι, η Ομοσπονδία κάνει... αγώνα δρόμου αναζητώντας τον νέο διοργανωτή του WRC κι έχοντας λίγο χρόνο, καθώς την άλλη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο. Ωστόσο, εκεί δε θα υπάρξει πρόβλημα, από τη στιγμή που η Stage One Technology, εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν η North One Sport και η οποία επί μια δεκαετία συνεργάζεται με το WRC, θα δώσει κανονικά το παρών για να παρέχει τη χρονομέτρηση και τον εντοπισμό των αυτοκινήτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός υποψήφιος για την ανάληψη της διοργάνωσης του WRC είναι το Eurosport, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ενώ αναμένεται να υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις, αφού οι μέρες περνούν και η πρεμιέρα πλησιάζει.

Πηγή: gazzetta.gr