Η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύει η Ισπανία έχει άσχημη επιρροή και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς είναι πιθανό να μην γίνουν τα Grand Prix της Formula 1 και του MotoGP σε Βαλένθια και Βαρκελώνη "τραβούν" πολλά χρήματα από μια ήδη "χρεωμένη" χώρα. Ο υπουργός οικονομικών της Καταλονίας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας δήλωσε πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση όσον αφορά τα ποσά που δίνονται για τα Grand Prix καθώς δεν είναι γνωστό αν το κράτος μπορεί να σηκώσει τέτοιο οικονομικό βάρος:

"Υπάρχει η πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης του Grand Prix τόσο για τη Formula 1 όσο και για τις μοτοσικλέτες.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν μπορούμε να αντέξουμε την παρούσα κατάσταση. Αυτές τις εποχές πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πού τοποθετούμε τα χρήματά μας".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της λέσχης αυτοκινήτου της Βαλένθια Jose Ciscar τόνισε:

"Οι μεγάλες εκδηλώσεις βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Δεν είναι τόσο βιώσιμες όσο ήταν μέχρι τώρα. Τα μεγάλα γεγονότα είχαν σημαντική αξία για εμάς μέχρι τώρα αλλά οι συνθήκες να αναγκάζουν να δώσουμε αλλού προτεραιότητα.

Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί δεν μας επιτρέπουν να πολλές κινήσεις διότι θα μας κοστίσει περισσότερο, έτσι πρέπει να βρούμε ισορροπημένες λύσεις".

Πηγή: woop.gr