Ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ η Tata. Πρόκειται για concept που δεν προορίζεται άμεσα για παραγωγή, αποτελεί όμως ένδειξη τεχνογνωσίας από πλευράς της ινδικής φίρμας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Michelin Design Challenge που έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Tata παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με την ονομασία eMO EV. Παρά το γεγονός ότι δείχνει αρκετά ενδιαφέρον, τελικά το eMO (Electric Mobility όπως είναι το πλήρες όνομά του) δεν προορίζεται να μπει σύντομα τουλάχιστον στη μαζική παραγωγή, αφού το κόστος σε μια τέτοια περίπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλό. Παρόλα αυτά, ο Warren Harris, Πρόεδρος της Tata Technologies τόνισε σχετικά «Το εξελίξαμε αυστηρά ως τεχνολογική σπουδή δίχως να έχουμε κατά νου κάποιον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Αν υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που ενδιαφέρονται να ερευνήσουν την πραγματική δυναμική του eMO, φυσικά εμείς θα δώσουμε αυτή τη δυνατότητα».

Kάτω από το καπό του eMo συναντάμε ένα ηλεκτρικό μοτέρ (αγνώστων λοιπόν στοιχείων) που τροφοδοτείται από ισχυρή μπαταρία. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς του πίσω άξονα. Η αυτονομία του αυτοκινήτου υπολογίζεται κοντά στα 161 χιλιόμετρα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 105 χλμ./ώρα.

Τέλος, στην παρουσίαση του μοντέλου ο κος. Ηarris τόνισε πως «Το eMO συμβολίζει την πραγματική ωρίμανση της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας».

Πηγή: autotriti.gr