current views are: 1

26 Φεβρουαρίου 2019
Δημοσίευση12:50

Η κακιά μας η στιγμή!

Καταλήγουμε όλοι οι φασίστες και δολοφόνοι να ζητούν την επιείκεια της ελληνικής δικαιοσύνης και εκείνη να μοιάζει έτοιμη να την δώσει.

Δημοσίευση 12:50’
αρθρο-newpost

Καταλήγουμε όλοι οι φασίστες και δολοφόνοι να ζητούν την επιείκεια της ελληνικής δικαιοσύνης και εκείνη να μοιάζει έτοιμη να την δώσει.

Δεν μπορεί να τα ζούμε αυτά. Ή ζούμε στο κράτος του παραλόγου ή κάποιος σπάει πλάκα παίζοντας με τη νοημοσύνη μας.

Είδηση της χθεσινής ημέρας: Επτά χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Μαρτίνη για 8.000 περιπτώσεις δωρεάν νοσηλείας, συνολικού κόστους 22 εκατ. ευρώ.

Και αντιγράφω το σχετικό ρεπορτάζ όπως δημοσιεύθηκε στο lawandorder.gr:

«Καμπάνα» επταετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση σχετικά με την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» του νοσοκομείου σε «επώνυμους».

Ωστόσο, παρά την κάθειρξη των επτά ετών, ο Ανδρέας Μαρτίνης, δεν οδηγείται στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, μέχρι η υπόθεση να κριθεί από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (δεύτερος βαθμός). Μάλιστα, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας σχετικά αιτήματά του.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία δέχθηκε και το δικαστήριο, ο Ανδρέας Μαρτίνης, κατά το χρονικό διάστημα 2007 – 2010 ως πρόεδρος του νοσοκομείου, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων για πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά, που νοσηλεύτηκαν ή εξετάστηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Στη δικογραφία της υπόθεσης καταγράφονται περισσότερες 8.000 περιπτώσεις δωρεάν νοσηλείας, συνολικού κόστους 22 εκ. ευρώ. Ο κατηγορούμενος ως πρόεδρος τότε του νοσοκομείου προκειμένου να προχωρά στις γενναίες αυτές εκπτώσεις προς τους «επωνύμους» εκμεταλλεύτηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς.

Συμπέρασμα: Εάν είσαι ο Μαρτίνης και ζημιώσεις το Δημόσιο με 22 εκατ. ευρώ τρως 7 χρόνια με αναστολή. Αν είσαι, όμως, καθαρίστρια και πλαστογραφήσεις απολυτήριο Δημοτικού για να καθαρίζεις όλη μέρα τουαλέτες, τότε τρως 10 χρόνια κάθειρξη…

Έτερη είδηση πάλι από το δικαστικό ρεπορτάζ και το lawandorder.gr: Ο εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας του Κορκονέα από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

O εισαγγελέας σε πολλά σημεία της αγόρευσής του προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα και, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση» τονίζοντας ακόμα ότι «μία τέτοια κίνησή του, να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή, ήταν τρελή». Καταλήγοντας, όμως, αναφέρει το εξής: «ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

«Γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά», λέει ο εισαγγελέας όμως ζητά την τροποποίηση της απόφασης ώστε να αποφύγει ο Κορκονέας τα ισόβια! Και ο Αλέξης ήταν λέει… άτυχος, λες και πήγε να παίξει ρουλέτα, δεν του έκατσε η μπίλια και έχασε το χαρτζιλίκι…

Το χειρότερο όμως όλων, είναι ότι ο ίδιος ο Κορκονέας μιλά για «κακιά στιγμή». Κάτι που, επίσης, είχε πει και ο άλλος δολοφόνος, ο Ρουπακιάς.

Συμπέρασμα: «Κακιά στιγμή» ο ένας, «κακιά στιγμή» ο άλλος… Καταλήγουμε όλοι οι φασίστες και δολοφόνοι να ζητούν την επιείκεια της ελληνικής δικαιοσύνης και εκείνη να μοιάζει έτοιμη να την δώσει!

Την ίδια επιείκεια που δίνει στον, όποιο, Μαρτίνη αλλά όχι στην, όποια, καθαρίστρια αγωνίζεται για το μεροκάματο. Εκεί που εξαντλεί την αυστηρότητά της.

Και όσο κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα, είμαστε όλοι άξιοι… της κακιάς μας της στιγμής!


σχετικα αρθρα