current views are: 1

6 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση12:46

Σε λένε Θεοδώρα, γελάει όλη η χώρα…

Και εμένα μου αρέσει ένα ποίημα που έγραψα για την κα. Μεγαλοοικονόμου. Και θα σας το πω.

Δημοσίευση 12:46’
αρθρο-newpost

Και εμένα μου αρέσει ένα ποίημα που έγραψα για την κα. Μεγαλοοικονόμου. Και θα σας το πω.

Αρχίζω να γράφω για την μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ που θέλει τους υπαλλήλους της χαμογελαστούς και ευτυχισμένους που έχουν την τιμή να πληρώνονται με το ιλιγγιώδες ποσό των 300 ευρώ, πετάγεται από το απέναντι γραφείο ο ρεπόρτερ Ξανθάκης: «Αγγελική σου έστειλα το μπλογκ, δες το.»

Ανοίγω, τι να δω. Σχόλιο Ξανθάκη για το θέμα που γράφω. Μας το έφαγε μέσα από τα χέρια, κανονικά. Και να ‘μαι πάλι από την αρχή να ψάχνω θέμα να σχολιάσω. Όχι ότι δεν έχει, χαμός γίνεται. Αλλά σκέφτηκα ότι έξω έχει μια ηλιόλουστη μέρα, ωραία θα ήταν να μιλήσουμε για κάτι πιο ανάλαφρο, να χαμογελάσουμε και εμείς βρε αδερφέ στο κάτω κάτω.

Σκεπτόμενη λοιπόν το ανάλαφρο, αυτόματα ήρθε στο μυαλό μου η Μεγαλοοικονόμου. Αυτή η μαντάμ, που λέει και το αφεντικό, η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, που σφάχτηκε με τον κυρ Βασίλη και στην πορεία αγάπησε τον Αλέξη. Ναι, στην πορεία έγινε αυτό, δεν ήταν σχεδιασμένο. Προέκυψε.
Μας το είπε η ίδια την περασμένη Κυριακή στον ΣΚΑΪ στο «Ακραίως». Όταν ο Τάκης Χατζής την ρώτησε αν είναι έντιμο που δεν παρέδωσε την έδρα της αφού η ίδια εκλέχθηκε από τον λαό με ένα συγκεκριμένο κόμμα και ξαφνικά βρέθηκε παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Φυσικά και είμαι έντιμη. Έμεινα ανεξάρτητη για έξι μήνες».

Εξι μήνες χρειάστηκε για να πέσει στον έρωτα του Αλέξη. Αλλά τώρα που το έπαθε, της έπεσε βαρύ. Τόσο, που του γράφει τραγουδάκια με στίχο που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι στιχουργοί της χώρας: «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης»
Και όχι μόνο τα γράφει, αλλά βγαίνει στα κανάλια και τα τραγουδάει. Και εκεί που λέμε «βοήθα Παναγιά μου», «δεν μπορεί πλάκα κάνει» και άλλα τέτοια σχόλια, η «γυναίκα -αράχνη», κατά δήλωσή της, ξαναχτυπά.

Βγαίνει σήμερα στην είσοδο της Βουλής (!) και τραγουδάει στους δημοσιογράφους, αναλύοντας και το πώς δημιουργήθηκε το εν λόγω… άσμα. «Έπρεπε να βρω τι ομοιοκαταληξία να κάνω, πλεκτή ή ζευγαρωτή; Τελικά μου βγήκε πλεκτή. Και μου άρεσε, το είπα».

Τίμια απάντηση. «Μου άρεσε, το είπα».
Και εμένα μου αρέσει ένα ποίημα που έγραψα για την κα. Μεγαλοοικονόμου. Και θα σας το πω.

«Σε λένε Θεοδώρα, μοιράζεις για δώρα,
αγγούρια, ντομάτες και φρέσκες πατάτες.
Σε λένε Θεοδώρα και έτρωγες σαρδέλες,
μα όταν σου κάνει κέφι, κερνάς και κουραμπιέδες.
Σε λένε Θεοδώρα, το παίζεις καπάτσα,
μα αν δεν σταματήσεις θα γίνεις χλαπάτσα.
Σε λένε Θεοδώρα, γελάει όλη η χώρα,
γελάει όλη η χώρα… για όνομα Θεοδώρα»