current views are: 1

13 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση14:32

Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη- Άλλως, από τον Κικίλια στον Κυρίτση…

Η κυβέρνηση αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα, μεταβάλλοντας τα κακουργήματα σε πλημμελήματα.

Δημοσίευση 14:32’
αρθρο-newpost

Η κυβέρνηση αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα, μεταβάλλοντας τα κακουργήματα σε πλημμελήματα.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα: Η κυβέρνηση αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα, μεταβάλλοντας τα κακουργήματα σε πλημμελήματα. Και γιατί το κάνει; Μα για να ευνοηθούν οι κουκουλοφόροι με τις μολότοφ και η Χρυσή Αυγή, ο Πολάκης στη διένεξή του με τον Στουρνάρα και οι εγκαλούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι…

Το είπε με ιερή αγανάκτηση και ο Κικίλιας της ΝΔ, αλλά και συνδικαλιστές αστυνομικοί: Χάδι της κυβέρνησης στους εγκληματίες! Το διαλαλούσαν όλη μέρα τα ράδια και τα σάιτ, το συζητούσαν οι θαμώνες στους καφενέδες της επικράτειας, το κατήγγειλε ακόμη και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμές για εύνοια προς την Χρυσή Αυγή.

Κάτι είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά ποιος να τον ακούσει. Σχεδόν κανένας δεν έδωσε σημασία στα λόγια του. Ότι δεν είναι έργο της κυβέρνησης. Ότι πρόκειται για τροποποιήσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που δεν είναι ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι την Επιτροπή αυτή απαρτίζουν διαλεχτοί νομικοί-καθηγητές, δικηγόροι κ.α.

Ότι, τέλος πάντων, πρόκειται για τροποποιήσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση και θα συζητηθούν με τους αρμόδιους φορείς. Ετσι θα προκύψουν οι τελικές διατάξεις, έχοντας πιθανώς ενσωματώσει κάποιες διορθωτικές προτάσεις που θα ακουστούν στην διαβούλευση.

Τα είπε αυτά ο Καλογήρου, αλλά ο σάλος από τις πρώτες εντυπώσεις πήρε τα λόγια του και τα σκόρπισε στον αέρα. Γνωστό αυτό από παλιά: ακόμη και το μεγαλύτερο ψέμα, ακόμη και μια χονδροειδής κατασκευή αφήνουν επίγευση αλήθειας, αν δεν αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους οι ανακρίβειες, οι στρεβλώσεις και ο καταγγελτικός λαϊκισμός.

Όμως ο,τι δεν έπραξε εγκαίρως και αποτελεσματικά η κυβέρνηση ( π.χ. ο λαλίστατος Τζανακόπουλος και το Μαξίμου), το έκαναν δύο προσωπικότητες του νομικού κόσμου, που κάθε άλλο παρά πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός και ο Αλέξης Κούγιας.
Ο πρώτος βγήκε στην εκπομπή του Τσίμα (Σκάι) κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αριστοι οι επιστήμονες της Επιτροπής, καμμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικές σκοπιμότητες της συγκυρίας, κάποιες τροποποιήσεις θα επανεξεταστούν και μοναδική ένσταση η μικρή διάρκεια της διαβούλευσης (21 μέρες).

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξης Κούγιας. Συγχαρητήρια για τον υπουργό Δικαιοσύνης, ύμνοι για τα μέλη της Επιτροπής (Αργυρόπουλος, Δαλακούρας κ.α.) και έπαινοι για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα:

Οι τροποποιήσεις είναι «μοναδική ευκαιρία για συντονισμό του ελληνικού νομικού πολιτισμού για συντονισμό με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό».
Αυτά, λοιπόν. Οσο για τον κ.Κικίλια και τους λοιπούς αγανακτισμένους που ποντάρουν στην πρώτη εντύπωση και στο «πες πες και κάτι θα μείνει» ,όλα αυτά θα τα βρουν μπροστά τους.
Ειτε πολύ γρήγορα, καθώς διαλύεται το ομιχλώδες της κίβδηλης ερμηνείας και των βολικών στρεβλώσεων, είτε αργότερα,( ότ)αν κληθούν να κυβερνήσουν…

Υ.Γ. Οποία οξυδέρκεια, τι … προοδευτική προσέγγιση και οποία συναίσθηση της πραγματικότητος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση. Κάπως έτσι, με τέτοιες μνημειώδεις θέσεις και δηλώσεις (π.χ.για τις μολότοφ) ουδόλως αποκλείεται να λάβει σάρκα και οστά ο μύχιος πόθος ορισμένων προοδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, να επιστρέψει το κόμμα τους στα ένδοξα αριστερά ποσοστά του 3-4%…


σχετικα αρθρα