current views are: 1

24 Απριλίου 2019
Δημοσίευση09:27

Όλα λάθος, όλοι λάθος

Δημοσίευση 09:27’

Πάνω που λέγαμε ότι θα περάσουμε ένα ήσυχο Πάσχα και θα κουλάρουμε και θα ηρεμήσουμε και θα γράφουμε μπουρδίτσες για τους παπάδες που μοιράζουν φυλλάδια εναντίον του κινηματογράφου και του θεάτρου στη Μυτιλήνη, ήρθαν ο Κυμπουρόπουλος με τον Πολάκη και τα τίναξαν όλα στον αέρα! Στα τόπια βάλανε φωτιά, το Κορδελιό κάψανε, πυροτεχνήματα ανάψανε και τη νύχτα κάνανε μέρα. Και κάνανε τους δημοσιογράφους να τρέχουνε πίσω από αναπηρικά αμαξίδια εκεί που νομίζανε ότι θα τρέχουνε πίσω από αρνίσιες πετσούλες…

Το στόρι είναι γνωστό και ξεκίνησε από το τουί Κυμπουρόπουλου ότι δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα και χάρες, ότι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες και αυτό που δεν υπάρχει. Το οποίο, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μία ότι η κοινωνία μας δεν θα έπρεπε να καταφεύγει στα μόρια, τα επιδόματα και τις χάρες για να βοηθάει τα άτομα με αναπηρίες. Το οποίο είναι σωστό. Από την άλλη όμως, μπορεί να διαβαστεί και εγωιστικά, ότι δηλαδή ο ίδιος ο υποψήφιος ούτε γούσταρε, ούτε διεκδίκησε ποτέ του μόρια, χάρες και επιδόματα. Το οποίο είναι λάθος, μιας και όπως απεδείχθη διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση σε νοσοκομείο πριν από κάτι χρόνια.

Αλλά δεν είναι και για να σκας τώρα αυτή η ιστορία. Άλλωστε ο Κυμπουρόπουλος εργάζεται κανονικά στη θέση του όλον αυτόν τον καιρό και δίνει λογαριασμό. Άστον να λέει και άμα πάει Ευρωβουλή θα δούμε τι ψάρια πιάνει. Οπότε, τι δουλειά είχε ο Παύλος Πολάκης να υπενθυμίσει στο πανελλήνιο το διορισμό του Κυμπουρόπουλου; Κι αυτός δίκιο είχε από τη μία πλευρά, διότι άμα μπεις στο χορό της πολιτικής θα χορέψεις, αλλά από την άλλη τα έκανε, ως συνήθως, θάλασσα με το τάιμινγκ. Την ίδια μέρα ακριβώς που έσκαγαν ειδήσεις για δίωξη της κυρίας Στουρνάρα και για υπερπλεόνασμα 4,4 %, με μια του κίνηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άλλαξε την ατζέντα της συζήτησης και μετέφερε το κέντρο βάρους της. Εκεί ήταν το δικό του το λάθος, που για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Κι ύστερα ήρθε το λάθος του Μητσοτάκη να πει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πολάκη και το λάθος του Τσίπρα να δηλώσει ότι θα την μετατρέψει την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Έλεος ρε παιδιά, δεν λυπάστε κανέναν, για δύο λάπσους, ένα του Κυμπουρόπουλου και ένα του Πολάκη θα κάτσουμε τώρα ένα τριήμερο να πλακωνόμαστε και να διχαζόμαστε; Αφήστε το να πάει στο καλό και ας συζητήσουμε καλύτερα για τις ευρωεκλογές και άμα μας ενδιαφέρουν δηλαδή ή τις έχουμε γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Και ρωτείστε και οι δύο τον Πέτρο Κόκκαλη να σας μιλήσει για το μέλλον, μιας και είναι ο μοναδικός μάλλον υποψήφιος που το κυνηγάει…

Ψάξτε επίσης στο διαδίκτυο να βρείτε την άποψη του σκηνοθέτη (και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ) Αντώνη Ρέλλα που τα είπε σωστά και σταράτα:
Κι εσύ Πολάκη, βάλε γλώσσα μέσα καμιά φορά κι εσύ Κυμπουρόπουλε «να φροντίσεις να αναφερθείς σε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να μη χρειάζεται κανένας και καμία από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εσού, να κάνει χρήση όσων ευνοϊκών διατάξεων υπάρχουν για ανθρώπους με βλάβες». Αυτά και άλλο τίποτε δεν χρειάζεται. Τα υπόλοιπα είναι απλώς για να βγάζουν το μεροκάματο οι δημοσιογράφοι και τα τσατσόνια των πολιτικών.