current views are: 1

26 Απριλίου 2019
Δημοσίευση13:54

Εκεί, στα βάθη της Κίνας…

Η χώρα μας βρίσκεται φυσιολογικά και αυτονόητα εντεταγμένη στο Σχέδιο της Κίνας, έχοντας προ πολλού ενισχύσει τους δεσμούς της με τη νέα οικονομική αυτοκρατορία της υφηλίου…

Δημοσίευση 13:54’
αρθρο-newpost

Η χώρα μας βρίσκεται φυσιολογικά και αυτονόητα εντεταγμένη στο Σχέδιο της Κίνας, έχοντας προ πολλού ενισχύσει τους δεσμούς της με τη νέα οικονομική αυτοκρατορία της υφηλίου…

Πρώτο θέμα στα ελληνικά μήντια το μεγαλεπήβολο Σχέδιο της Κίνας για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού; Α, μπά. Εδώ λυσσομανάει επί μέρες η Πολακιάς , λές και πρόκειται για μείζον ζήτημα της χώρας.

Έχει ξανασυμβεί, φυσικά. Και δή με πιο κραυγαλέο τρόπο: Όταν η Ελλάδα άνοιξε τον δρόμο στην Cosco, με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Πρόεδρος της Κίνας προγραμμάτισε επίσκεψη στη χώρα μας. Ήταν η συμβολική επικύρωση μιας εξαιρετικά σημαντικής για την Ελλάδα Συμφωνίας, όπως αποδείχτηκε περίτρανα στη συνέχεια.

Γεγονός μέγα η επίσκεψη. Και θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν πρώτο θέμα επι μέρες. Με ρεπορτάζ, αναλύσεις και απ’ ευθείας συνδέσεις. Φεύ! Δέκατη(!) είδηση και βάλε ήταν για τιβί και ραδιόφωνα η επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας, ενώ ανάλογη  ήταν η υποβάθμιση και από τις εφημερίδες. Κυριαρχούσε, βλέπετε, το… Βατοπέδι!

Χυδαία πολιτική σκοπιμότητα και σκανδαλολογία; Αφόρητος λαϊκισμός; Αμβλυωπία των ΜΜΕ; Μικροπολιτική λογική εκ μέρους της αντιπολίτευσης; Όλα μαζί.

Τότε, ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός επένδυαν στο Βατοπέδι για να πλήξουν την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα ξιφουλκούσαν εναντίον της επιλογής Καραμανλή για την Cosco! Και τι δεν έλεγαν για την επένδυση αυτή…

Αφόρητη ιδεοληψία από τον Συνασπισμό και άκρατη σκοπιμότητα από το ΠΑΣΟΚ (την έλευση της Cosco δεν έβλεπαν με καλό μάτι οι Αμερικανοί). Αποτέλεσμα: Συγκροτήθηκε  ένα άτυπο μέτωπο με στόχο την αποτροπή της επένδυσης! Η πολιτική μυωπία και η άφρων ταύτιση με την θέληση των επικυρίαρχων (ΗΠΑ) στο απόγειό τους…

Σήμερα, ο Τσίπρας μιλάει από το Πεκίνο ενθουσιασμένος για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού και ταυτόχρονα υπογράφει ένα νέο τριετές Πλαίσιο Συνεργασίας με την  Κίνα. Πρόκειται για συνεργασία υψίστης σημασίας, καθώς αφορά μείζονος σημασίας πεδία (Ενέργεια, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Έρευνα κ.α.).

Στόπ, εδώ: Ο Τσίπρας, αφ ής ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε στροφή 180ο στο θέμα της Cosco. Και καλά έκανε, αγνοώντας- και ξεπερνώντας- τα αναχώματα που είχαν εγείρει ορισμένοι αφασικοί μικρόκοσμοι που ενυπάρχουν στον πολιτικό βιότοπο του κυβερνώντος κόμματος.

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, τι να πείς; Βγήκε προχθές και  εξύμνησε το Σχέδιο της Κίνας για τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει «να αξιοποιήσει αυτή την μεγάλη ιστορική ευκαιρία»!

Ξεχνά ο πρώην πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα, χάρις στην πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή, ήταν η πρώτη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που έριξε γέφυρες με την Κίνα μέσω της Cosco. Επένδυση και γέφυρα  πού ο ίδιος είχε δεινώς καταπολεμήσει.

Τώρα, λοιπόν, η χώρα μας βρίσκεται φυσιολογικά και αυτονόητα εντεταγμένη στο Σχέδιο της Κίνας, έχοντας προ πολλού ενισχύσει τους δεσμούς της με τη νέα οικονομική αυτοκρατορία της υφηλίου…

Και τώρα, ίσως ήρθε η ώρα να παραδεχτεί ο Γ.Παπανδρέου ότι τότε  έσφαλε. Τότε που εναντιωνόταν  εμμανώς στη κινέζικη επένδυση και παρουσία. Ότι δεν έβλεπε την εξαιρετική προοπτική για τη χώρα μας.

…Αυτά. Στο περιθώριο της Πολακιάδος. Για την οποία, τις πλέον εύστοχες και μετρημένες επισημάνσεις έχουν κάνει τρείς επιφανείς εκπρόσωποι από τον κόσμο των ΑΜΕΑ. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Βαρδακαστάνης (ΚΙΝΑΛ) και Γιώργος Χρηστάκης, Αντώνης Ρέλλας (ΣΥΡΙΖΑ).

Καλή Ανάσταση!


σχετικα αρθρα