current views are: 1

15 Ιουλίου 2019
Δημοσίευση12:30

Η πολιτική της… κατσαρίδας

Τα προβλήματα είναι εδώ και η πολιτική της… κατσαρίδας δεν τα λύνει!

Δημοσίευση 12:30’
αρθρο-newpost

Τα προβλήματα είναι εδώ και η πολιτική της… κατσαρίδας δεν τα λύνει!

Οι πρώτες εντυπώσεις για τη νέα κυβέρνηση είναι θετικές, μπήκε με αποφασιστικότητα και φαίνεται να έχει σχέδιο. Στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία, στην τραγωδία της Χαλκιδικής, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών με επιτελικό σχεδιασμό και χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διαβασμένος και έτοιμος χωρίς βερμπαλισμούς δίνει τον τόνο και τους στόχους στους Υπουργούς του και τους έδειξε ότι έχει και τον τρόπο αλλά και τη βούληση να τους αξιολογήσει. Μάλιστα κέρδισε πόντους καθώς το κυβερνητικό σχήμα ήταν ουσιαστικά έτοιμο από τον ίδιο εδώ και καιρό.

Όλα αυτά καλά για αρχή, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι από τώρα είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία της κυβέρνησης. Έχει πολλά παραδείγματα η πολιτική ιστορία του τόπου από κυβερνήσεις που ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς αλλά δεν φτούρησαν…

Επομένως καλό θα είναι να μην θεωρήσουν οι υπουργοί ότι το παιχνίδι τέλειωσε αλλά μόλις άρχισε και θα είναι με πολλούς βαθμούς δυσκολίας, ανατροπές και απρόοπτα.

Αντίθετα με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν κάποια κρούσματα επικοινωνιακού άγχους από κάποια κυβερνητικά στελέχη που θα έπρεπε με μεγαλύτερο μέτρο και σοβαρότητα να αντιμετωπίζουν τα θέματα των Υπουργείων τους και χωρίς να φλυαρούν.

Όπως οι δηλώσεις της νέας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνας Μιχαηλίδου, σύμφωνα με τις οποίες αυτοί που πήραν μέρος στην αντίσταση κατά της χούντας ήταν «ψυχικά νοσούντες» και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα.

Αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Μηταράκης με τις… κατσαρίδες του και το επικοινωνιακό σόου με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ που δεν συνάδει με τη λακωνική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού: «Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο» και «καλούμαστε να κερδίσουμε τον ασύμμετρο πόλεμο της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης για την καλυτέρευση της ζωής του πολίτη». Επομένως ο κ. Μηταράκης ας σκοτώσει τις κατσαρίδες και ας φτιάξει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ, αυτό περιμένουν οι πολίτες.

Τα προβλήματα είναι εδώ και η πολιτική της… κατσαρίδας δεν τα λύνει!

Υ.Γ. Η κατσαρίδα δεν είναι εύκολος αντίπαλος, είναι εδώ ανάμεσα μας πάνω από 300 εκατομμύρια χρόνια πολλά περισσότερα από τον άνθρωπο που βρίσκεται μόλις 40.000 χρόνια. Επιβίωσε από τις εποχές των παγετώνων, το διαχωρισμό των ηπείρων και τις πτώσεις αστεροειδών.


σχετικα αρθρα