current views are: 1

6 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση14:31

Έγκλημα εν όψει;

Περί αιγιαλού και νέων ρυθμίσεων…

Δημοσίευση 14:31’
αρθρο-newpost

Περί αιγιαλού και νέων ρυθμίσεων…

Περί αιγιαλού και νέων ρυθμίσεων ο λόγος, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Αν ισχύσουν τα περισσότερα από αυτά που διαλαμβάνονται στο δημοσίευμα, ζήτω που καήκαμε. Θρίαμβος του τσιμέντου και των ιδιωτών, εν ονόματι της ανάπτυξης.

Για το θέμα γράφει αναλυτικά και επι της ουσίας, εδώ στο «Newpost», ο Ξανθάκης. Η στήλη θα περιοριστεί σε κάτι που μας προξένησε εντύπωση: Δύο Μέσα Ενημέρωσης που απέχουν ιδεολογικά όσο η μέρα με τη νύχτα («Liberal»-«Εφημερίδα των Συντακτών») συμπίπτουν απολύτως στην αρνητική κριτική τους για τις εν λόγω ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Μαυρίδης σημειώνει τα εξής στο φιλοκυβερνητικό «Liberal»: «Αδυνατώ να κατανοήσω τον αναπτυξιακό χαρακτήρα αυτής της ρύθμισης (…) Εύχομαι κάποιος από το Μαξίμου να δεί έγκαιρα αυτό που πάει να γίνει. Πριν φτάσει στη Βουλή. Διότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να το αποσύρει κι η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη».

Και παρακάτω: «Είπαμε ότι είμαστε υπέρ της ανάπτυξης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα νομιμοποιήσουμε όλα τα μπουζουκτσίδικα της παραλίας». Τίτλος του σημειώματος: «Τους βλέπω να καίνε μέσα στη νύχτα τη ρύθμιση για τον Αιγιαλό»

Από την πλευρά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» αφιερώνει στο θέμα το κύριο άρθρο της, με τίτλο «Στον βωμό του κέρδους», ενώ φιλοξενεί κριτικού χαρακτήρα εκτενές ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα.

Μέχρι στιγμής (Παρασκευή απόγευμα) δεν είχε υπάρξει αντίδραση ή διάψευση από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί. Διότι ρυθμίσεις αυτού του είδους δεν είναι άστοχες. Είναι εγκληματικές. Δεν υπηρετούν την Ανάπτυξη, αλλά διαιωνίζουν την αυθαιρεσία της κερδώας λογικής που δεν σέβεται τίποτε.

Πρόσκαιρα αποδίδει η λογική αυτή (κυρίως στους ιδιώτες). Αλλά επι της ουσίας αποβαίνει εις βάρος της χώρας. Γιατί όταν καταστρέφεις το φυσικό περιβάλλον, υπονομεύεις θανάσιμα το μέλλον της πατρίδος.


σχετικα αρθρα