current views are: 11

3 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση10:28

Πού πάνε τα κανάλια;

Μερικές σκέψεις για το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σαιζόν

Δημοσίευση 10:28’

Μερικές σκέψεις για το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σαιζόν

Όλοι και όλες θέλουν να τους φέρει κάτι ο Άη Βασίλης.
Κανένας και καμιά δεν θέλει να μείνει χωρίς δώρο και πολύ περισσότερο από εμάς τους κοινούς θνητούς δεν θέλουν να μείνουν χωρίς δώρο οι γιγαντιαίοι οργανισμοί που λέγονται τηλεοπτικά κανάλια. Ψυχή έχουν κι αυτά, καρδιά έχουν κι αυτά και, πάνω απ’ όλα, λογιστήριο έχουν κι αυτά!

Τι να κάνω κι εγώ λοιπόν, επειδή δεν μπορώ να επικοινωνήσω με Καισάρεια για να μάθω τι παίζει με τον Άη Βασίλη και τους ταράνδους του, επικοινώνησα με ένα μεγάλο γατόνι της πιάτσας και το ρώτησα:
«Για πες, τι θέλουν τα κανάλια να τους φέρει το νέο έτος;»
«Κοίτα», μου είπε, «να τα πάρουμε με τη σειρά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις».
«Έγινε», του απάντησα και ξεκίνησε το στόρι.

«Ο Antenna θέλει να διατηρηθεί στην πρωτιά, πράγμα που δεν είναι και τόσο δύσκολο μιας και φέτος ελαχιστοποίησε τα λάθη που τον βασάνιζαν άλλες σαιζόν. Αυτό που θα ήθελε να του φέρει για μποναμά ο Άη Βασίλης είναι κάτι ψιλουδάκια από το λαχταριστό ποσοστό του Star στην ηλικία 18 με 54 έτη. Αν θέλει να τσιμεντώσει την κυριαρχία του, πρέπει να αποσπάσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στις κρίσιμες ηλικίες».

«Ο ΣΚΑΪ, θέλει να μάθει από τα λάθη του και να πάψει να κυνηγάει το φάντασμα του Mega. Ιδίως τώρα που θα βγει το αυθεντικό, το παλιό, το ορθόδοξο Mega στις οθόνες μας και δεν έχει κανένα νόημα να μιμείται κάποιος το χαρακτήρα του και την εικόνα του».

«Το Star θέλει να κάτσει στ’ αυγά του. Να μην κουνηθεί σχεδόν καθόλου, μιας και με τη σημερινή στρατηγική του γεννάνε και τα κοκόρια του. Εγγυημένη είναι και η επιτυχία του Master Cef, τι άλλο θέλει δηλαδή για να είναι ευχαριστημένο;»

«Στον Alpha θέλουν ρεκτιφιέ και αλλαγή λάδια! Όλα λάθος τα κάνανε φέτος και δεν υπάρχει ούτε ένα φωτεινό σημείο στο πρόγραμμα για να δίνει ανάσες. Η επαναφορά του Deal κάτι δείχνει όσον αφορά στις προθέσεις του καναλιού, αλλά δεν ξέρω αν θα πάει μακριά…»

«Στο Open καλά το πάνε το μαγαζί και άμα βρούνε κι ένα ριαλιτάκι να αντικαταστήσει το X Factorθα μπορούν να μιλάνε για μια επιτυχημένη χρονιά που έχτισε βάσεις για το μέλλον».

«Όσο για το One, κάτσε να βγει πρώτα, γιατί οι διαδικαστικές δυσκολίες είναι αρκετές. Και είπαμε να γίνει Μega, αλλά με Πρετεντέρη πρώτη μούρη δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα κατακτήσει τις μάζες»!

«Και η ΕΡΤ;», τον ρώτησα.
«Ποιος ήρθε;», με ρώτησε κι αυτός.
«Η ΕΡΤ, ρε φίλε», του είπα. «Τι θέλει η ΕΡΤ;»
«Δεν σ’ ακούω», μου είπε, «πάρε το μηδέν!»
«Έλα, άσε τις πλάκες», του είπα, «πες κάτι και για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς δωράκι από τον Άη Βασίλη».
«Το δωράκι της», μου είπε, «είναι που θα κάνει εθελουσία με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, μπας και φύγουν καμιά πεντακοσαριά πρώην πρασινοφρουροί και να προσληφθεί ακολούθως αντίστοιχος αριθμός από τα δικά μας τα παιδιά. Και αντί να ξύνονται οι μεν θα ξύνονται οι δε…»