current views are: 13

27 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση18:35

Τι να πρωτοθαυμάσεις και τι να πρωτοπείς;

Πράματα και θάματα απ΄ ολες τις πλευρές στη Λέσβο και στη Χίο

Δημοσίευση 18:35’

Πράματα και θάματα απ΄ ολες τις πλευρές στη Λέσβο και στη Χίο

Άσε προσώρας τα υπόλοιπα. Κι ας πέσει ο προβολέας στη Λέσβο και στη Χίο, όπου πράματα και θάματα απ΄ολες τις πλευρές. Εκεί να δεις πολιτικές κυβιστήσεις, βολικές αποσιωπήσεις, κραυγαλέες ιδεοληψίες κι ό,τι άλλο αρνητικό βάλει ο νους σου. Ας τα δούμε:

Κυβέρνηση: Θα έλυνε  το μεταναστευτικό στο άψε σβήσε, αρκεί να έφευγε ο ΣΥΡΙΖΑ που «είχε καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι». Πίστεψε ο κόσμος, έβαψε μπλέ τις Περιφέρειες και τους Δήμους ,έδωσε 40% για να ΄χει να πορεύεται η νέα εξουσία, και  περίμενε.

Τι  είδε και τι έμαθε; Τα είδε όλα. Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που άκουγε προεκλογικά!Δηλαδή, το προσφυγομεταναστευτικό να μην είναι θέμα ακηδίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά γεωπολιτικό  θέμα. Το υπουργείο Μετανάστευσης να καταργείται και  να  μπαίνει στις αρμοδιότητες του υπουργείου…Δημοσίας Τάξεως και μετά να ανασυστήνεται.

Το  Σχέδιο να μην προχωρεί, γιατί  αντιδρούσαν για τα κέντρα οι γαλάζιοι της ανήσυχης ενδοχώρας και είχαν ξεσηκωθεί άπαντες στα χειμαζόμενα νησιά. Να γίνονται διαβήματα στην Ενωση κι εκείνη να αρνείται να πάρει ακόμη και ασυνόδευτα παιδιά. Το ΕΛΚ που θα βοηθούσε ,όταν θα έφευγε ο αφορεσμένος Τσίπρας ,να σφυρίζει αδιάφορα.

Να εξαγγέλλονται πλωτά φράγματα και να γελάει ο  κόσμος. Να ανεβαίνει ο πυρετός στα νησιά και να φαίνονται καταιγίδες στον ορίζοντα, ώσπου ήρθε το… ολοκληρωμένο Σχέδιο- με επιτάξεις, ΜΑΤ κλπ- και πιστοποιήθηκε το αδιέξοδο. Οδυνηρά και αιματηρά.

Μουντζούρης: Ήταν από τους θριαμβευτές που είχαν τη στήριξη της ΝΔ και είχαν φροντίσει να βάψουν μπλέ την επικράτεια. Αίφνης, κάποια γαλάζια ΜΜΕ  θυμήθηκαν ότι ο Μουντζούρης προεκλογικά καλόβλεπε την Χρυσή Αυγή. Τώρα το θυμήθηκαν! Που αντάρτεψε ο φλύαρος και βγήκε στο βουνό.

Φυσικά (!) ούτε κουβέντα από κάποια ΜΜΕ για την ύβριν του Μουντζούρη προς  τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και προς την πολιτεία την ίδια( Τα ΜΑΤ είναι δύναμη καταστολής, κύριε, αλλά δεν είναι στρατός του Ερντογάν).

ΣΥΡΙΖΑ: Το μέγα σφάλμα δεν ήταν το «λιάζονται» της Χριστοδουλοπούλου, όπως αξιοποιήθηκε από την προπαγάνδα (άλλης τάξεως θέμα το ότι ένας πολιτικός πρέπει να καταλαβαίνει πόσο ευάλωτος είναι ο λόγος και πως δημιουργούνται καταλυτικές και άδικες οι εντυπώσεις).

Τότε,  λοιπόν, έφευγαν ανενόχλητοι από τα σύνορα όσοι μετανάστες λιάζονταν προσωρινά στην Ομόνοια. Μετά ήρθε το φράγμα των συνόρων, με τα καλά της Ειδομένης και τα σύννεφα, μολυβί και  μαύρα, θόλωσαν τον  ορίζοντα.

Ώσπου κατέφθασε η Συμφωνία Ένωσης-Τουρκίας και τα σύννεφα έφεραν μπόρες: όσοι μετανάστες μεταφέρονται στην ενδοχώρα από τα νησιά, δεν θα μπορούν να φεύγουν για τις χώρες της Ευρώπης. Άχνα ο  ΣΥΡΙΖΑ και  ιδού απτό το αδιέξοδο.

Εκτός κι αν θεωρείται λύση να δεχθεί η χώρα «τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πρόσφυγες/μετανάστες», όπως είπε προσφάτως-επιπόλαια και αστόχαστα- ο Αντώνης Λιάκος. Για να λυθεί το δημογραφικό! Αν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ας βγεί να το πεί. Συμφωνεί;

Εν πάση περιπτώσει, ας σταματήσουν επιτέλους οι ανοησίες. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την ροή του 2015, ούτε η ΝΔ για αυτήν, την καταιγιστική, του 2019. Ως πότε θα λένε στα κανάλια τα βολικά παραμύθια τους τα δυο κόμματα;

Οργή λαού ή ακροδεξιά έκρηξη; Κάτι μονόφθαλμοι προοδευτικοί είχαν έγνοια μονάχα για τους όντως χειμαζόμενους πρόσφυγες/μετανάστες που ζούσαν υπο φρικώδεις συνθήκες στη Μόρια και στο Βαθύ. Ε, πέταγαν για  ξεκάρφωμα και καμμιά κουβέντα για τους «άλλους», τους ντόπιους που άρχισαν κι  αυτοί να αναπνέουν με δυσκολία στον τόπο τους.

Όχι, δεν έβλεπαν την καταιγίδα που έρχεται.  Και φρόντιζαν, όταν άστραφταν οι απειλές και ακούγονταν ηχηρές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, να μιλούν για ακροδεξιούς και φασίστες που ξεσηκώνουν τον κόσμο. Ώσπου ήρθαν τα ΜΑΤ και πήρε φωτιά ο τόπος.

Όχι. Τώρα  δεν τολμούν να μιλήσουν για ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες , γιατί  θα τους πάρει με τις πέτρες ο κόσμος. Υπαρκτοί και πανταχού παρόντες οι ακροδεξιοί. Αλλά δεν έδωσαν αυτοί τον τόνο. Τον έδωσε η οργή του λαού. Εκτός  κι αν δεχθούμε ότι  όσοι ξεσηκώθηκαν, προσκυνάνε την  Χρυσή Αυγή.

Τα ΜΑΤ: Που ακούστηκε να σπάνε αυτοκίνητα των  κατοίκων και  να λένε τους εξεγερμένους «τουρκόσπορους»; Που βρήκαν το θράσος για τέτοιες αθλιότητες; Και τι πάει  να πεί ότι έζησαν αγριότητες και αντιμετώπισαν μύριους κινδύνους; Τι περίμεναν-και τι περιμένουν γενικώς- όταν καλούνται σε επιχειρήσεις καταστολής; Να τους υποδέχονται με αγιονέρι και τριαντάφυλλα;

Όμως, που ακούστηκε να δέρνονται ανηλεώς αστυνομικοί την ώρα που ησυχάζουν στα κρεβάτια τους και  να μην καταδικάζεται από όλους ο άνανδρος αυτός τραμπουκισμός; Με τους άνδρες των ΜΑΤ λογαριάζεσαι στο πεδίο της μάχης, μάχεσαι όπως μπορείς, παίρνεις το ρίσκο και  μπαίνεις στη φωτιά. Εκεί!Κι όχι εκ τους ασφαλούς, δέκα με  έναν την ώρα που κοιμάται.

Το τραγικό είναι ότι κάποιοι προοδευτικοί χειροκρότησαν τους τραμπούκους. Δεν αναρωτήθηκαν καν μήπως οι πρωταγωνιστές ήταν ακροδεξιοί ή φασίστες. Αρκεί που έδειραν Ματατζήδες…

ΕΡΤ: Προπαγάνδα θηριώδης. Πλήρης και ασφυκτικός έλεγχος για το τι και πως θα προβληθεί. Κι έτσι, κομμένα πλάνα από Λέσβο και Χίο, παρέμβαση in vivo, για να μην μεταδοθούν ενοχλητικές δηλώσεις, και καθεστώς καθαρού αυταρχισμού. Κι όλα αυτά,  από μια ΕΡΤ που θα γινόταν ΒΒC από τις νεοφερμένους της ΝΔ…

Αλήθεια, κάποιοι συνάδελφοι της ΕΡΤ, που τα έψελναν ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ-και καλά έκαναν- για την καθεστωτική προπαγάνδα της δημόσιας τηλεόρασης, γιατί σιωπούν; Που λουφάζουν; Πάω στοίχημα ότι θα βγούν πάλι από τις κρύπτες τους κάποια στιγμή. Όταν δούν -και είναι  βέβαιοι-ότι ρετάρει η κυβέρνηση και επίκειται αλλαγή…