Με ένα εξυπνακίστικο σημείωμα που παραπέμπει στον... Παπασταύρου και ένα δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, 915 λέξεων (!), απάντησε η κυβέρνηση στα δημοσιεύματα ότι νομιμοποίησε με τροπολογία τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, κ.λπ. σε offshore εταιρίες.

Το Μαξίμου πρέπει να κατανοήσει ότι:

– Δεν γράφει παραπολιτική στήλη,

– Ούτε αθωώνεται επειδή ο Παπασταύρου πιθανόν να ενέχεται σε «φορολογικούς παραδείσους» ή άλλες παρανομίες.

Πρέπει κάποια στιγμή –και ελπίζουμε όχι αργά...– οι αρμόδιοι του Μαξίμου να κατανοήσουν ότι οι πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην είναι στα πράγματα οι διάφοροι «Παπασταύρου» και Σαμαροβενιζέλοι. Οι πολίτες, λοιπόν, δεν συγκρίνουν το τι έκανε ο Σαμαράς και τι ο Τσίπρας – θεωρητικά, τουλάχιστον, δεν ανήκουν στην ίδια όχθη διακυβέρνησης. Είναι –ή ήταν– απέναντι!

Αν το Μαξίμου θέλει να τους εξομοιώσει, να τους βάλει σε ένα τσουβάλι, για να «κερδίζει» πάντα ο Τσίπρας στη σύγκριση με τον «χειροτερότερο», δικαίωμά του.

Ας γνωρίζουν, όμως, ότι αυτή η επικοινωνιακή πολιτική μπορεί να δίνει ατάκες στα φιλικά μέσα ενημέρωσης («τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα», γράφει το σημείωμα του Μαξίμου παραπέμποντας στον Μουρούτη) δεν είναι, όμως, καθόλου πειστική προς την κοινωνία. Θα πρέπει, λοιπόν, να επιλέξουν: ουσία ή πλακίτσα; Δεν είναι δύσκολο. Εκτός και αν δεν μπορούν, οπότε...

ΥΓ. Αλήθεια, θα υπάρξει κανονική ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις offshore;