Θα ξεκινήσω το άρθρο με μία βασική παραδοχή: πως ο πρωθυπουργός της χώρας γνωρίζει τουλάχιστον όσα και ένας μέσος πολίτης. Ξέρει, λοιπόν, ότι:

1. Δεν του βγήκε ο Γιάνης.
2. Ότι έκανε λάθος με τη Ζωή.
3. Πως περισσότεροι ζουν χειρότερα επί της θητείας του.
4. Ότι δεν έκανε όσα είπε προεκλογικά (προ του Ιανουαρίου κυρίως).
5. Πως στο δημοψήφισμα κέρδισε το «όχι», αλλά αυτός εφάρμοσε το «ναι».
6. Ότι έχει ευθύνες για το κλείσιμο των τραπεζών.
7. Πως η πλειοψηφία του στη Βουλή είναι επίφοβη.
8. Ότι ο λογαριασμός των φορολογικών μέτρων δεν βγαίνει. Γιατί, μεταξύ άλλων, και η δική του κυβέρνηση ακολούθησε την πεπατημένη.
9. Πως κατηγορεί την αντιπολίτευση για λιγότερα από είχε κάνει ο ίδιος όταν βρισκόταν στη θέση της.
10. Ότι κάνει ακριβώς ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: διαπραγματεύεται με την τρόικα για να αποφύγει τη χρεοκοπία. 

Η γνώση αυτή εξηγεί τις αντιφάσεις που κυριάρχησαν στη συνέντευξή του: 

1. Ότι δε θέλει τίποτα από κανέναν, αλλά θέλει διάλογο.
2. Πως αισθάνεται ασφαλής με την πλειοψηφία των 153, αλλά όποιος διαφωνήσει θα είναι ύποπτος. 
3. Ότι θέλει να διώξει το ΔΝΤ, αλλά το επικαλείται για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με τους νόμους της φύσης (που για μένα ισχύουν απόλυτα και στα πεδία της λογικής, της αντίληψης, των ιδεών, του πνεύματος, της διάνοιας κοκ) και συγκεκριμένα των μαθηματικών: «1 συν 1 κάνει 2». Οτιδήποτε άλλο είναι απλά λάθος. Θέλει ο πρωθυπουργός να το «βαφτίσει» χειρισμό, θέλει να το πει ελιγμό, απλά θα είναι λάθος χειρισμός ή λάθος ελιγμός. Όσο πιο γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας ξαναβρεί τη σχέση του με την απλή αριθμητική τόσο πιο εύκολη θα κάνει τη δική του ζωή και τη ζωή όλων μας. 

ΥΓ. Αναμένω με ενδιαφέρον να δω και το τι παραπάνω ξέρει, από έναν μέσο πολίτη. Γιατί μόνο αυτή η γνώση μπορεί να δικαιολογήσει την όποια αισιοδοξία του. Ευχή όλων, πιστεύω, είναι αυτή η γνώση να απηχεί στην πραγματικότητα, στους νόμους της φύσης και να μην είναι ένα ακόμη λάθος της αντίληψης, της διάνοιας κοκ. Σε απλή… αριθμητική να μην πρόκειται για ιδεοληψία και παραλογισμό.