Ο Λάκης ο γλυκούλης ψήφισε και ο Λάκης ο Λαζόπουλος μάζεψε στο «τσαντίρι» του όλο το υπουργικό συμβούλιο, σε ειδική πρεμιέρα που έκανε για τους διάσημους πλέον πολιτικούς του φίλους. Αλέξης Τσίπρας με Περιστέρα Μπαζιάνα και πολλοί υπουργοί έδωσαν το παρόν και χειροκρότησαν τον Λάκη. Σε μία εξαιρετική είναι αλήθεια παράσταση. Θίασος πάνω στη σκηνή, θίασος και από κάτω θα μπορούσε να πει κάποιος κακεντρεχής. Από ζήλεια, βεβαίως.

Γιατί πολλοί έσκασαν από τη ζήλεια τους. Η πρεμιέρα του Λάκη είχε τα πάντα: λαμπερά χαμόγελα, ακριβά ρούχα, υπουργούς, τηλεοπτικούς αστέρες, επιχειρηματίες, παρατρεχάμενους, σεκιούριτι, φωτογράφους, κάμερες. Ένα άρωμα ανέμελης μπουρζουαζίας, χωρίς τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους του οικονομικού ή του πολιτικού ρεπορτάζ. Που ασχολούνται ακόμη με τις συντάξεις και τους μισθούς. Ουφ είναι αφόρητοι αυτοί οι λαϊκοί. Με ρεπόρτερ που ειδικεύονται στη ζωή των νέων, ωραίων, επιτυχημένων  και πλούσιων. Μεγάλη αλλαγή από τις κουλτουριάρικες και καταθλιπτικές παραγωγές που επέλεγαν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στη χώρα μας.

Αλλά, δεν είναι πλέον διαδηλωτές οι εκπρόσωποι της Αριστεράς στη χώρα μας. Δεν πίνουν καφέδες πέριξ της Κουμουνδούρου πια. Οι «μπαχαλάκηδες», οι «δεν πληρώνω- δεν πληρώνω» έχουν εξαφανιστεί από την καθημερινότητα και την πολιτική ζωή. (Έχουν μείνει μόνο οι «γνωστοί- άγνωστοι», διαχρονική αξία της μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου). Μετά και τη χθεσινή εμφάνιση του κ. Πολλάκη είναι πλέον σαφές ότι η Αριστερά, ακόμη και στην πιο αγανακτισμένη εκδοχή της, είναι πια στην κυβέρνηση.

Για πρώτη ή για δεύτερη φορά, δεν έχει σημασία. Με κρατικά γραφεία, γραμματείς, συνεργάτες, αυτοκίνητα, οδοιπορικά, διορισμούς δικών τους παιδιών, διευθετήσεις υποθέσεων πολιτών και επιχειρηματιών κοκ. Οι αγανακτισμένοι, κυρίες και κύριοι, έγιναν θεατές. Χειροκροτητές. Των εαυτών τους και των δικών τους παιδιών. Δεν έχουν ανάγκη από το δικό μας χειροκρότημα. Έχουν τους δικούς τους «ηθοποιούς» και το δικό τους «κοινό». Και το μόνο που φοβούνται, είναι το πότε θα πέσει η «αυλαία».