Άλλοι άνθρωποι ζουν τα όνειρά τους, άλλων ανθρώπων τα όνειρα γίνονται εφιάλτες. Μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας το ζει το όνειρό του. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το πώς… θα ξυπνήσει: χαρούμενος ή ανήσυχος και λαχανιασμένος. Όπως ξυπνούν όσοι βλέπουν όνειρα με κάποιους να τους κυνηγούν για λόγο που έχει χαθεί κάπου στο υποσυνείδητό τους.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, το νιώθει πως ζει το όνειρό του. Αυτό ήθελε. Νιώθει ότι το όνειρο που είχε παιδί έγινε πραγματικότητα. Φάνηκε αυτό από τη φράση του πως θα μπορούσε να έχει μια κάποια οίηση ένας άνθρωπος που έγινε πρωθυπουργός στα σαράντα του. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν ξέρουμε αν η σκηνή ήταν όπως την είχε ονειρευτεί, αλλά σίγουρα τις έζησε αυτές τις στιγμές. Με τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Με τους εργαζόμενους του πρωθυπουργικού γραφείου και τις οικογένειές του. Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει φέτος Χριστούγεννα. Περίπου όπως τα είχε φανταστεί. Οι επιλογές του, του βγήκαν:

  • Έκανε οικογένεια με τον εφηβικό του έρωτα.

  • Έγινε αρχηγός της Αριστεράς και στα σαράντα του πρωθυπουργός.

Το ερώτημα, πλέον, είναι αν θα βγουν αληθινά και τα όνειρα όσων των πίστεψαν και τον ακολούθησαν.

Γιατί, δε θα στολίσουν όλοι το ίδιο δέντρο φέτος. Η 13η σύνταξη δεν δόθηκε, ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε, το επίδομα θέρμανσης περικόπηκε. Δουλειές νέες δεν έχουν δημιουργηθεί. Αφήστε που ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ δείχνουν τα δόντια τους για τους απλήρωτους λογαριασμούς. Ενώ οι τράπεζες πούλησαν τα κόκκινα δάνεια σε κοράκια των αγορών.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, για πρώτη φορά με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν είναι και πολύ λαμπερό. Έχει στολίδια, έχει ελπίδες, αλλά έχει και «δράκους». Που απειλούν να του βάλουν φωτιά. Εφιάλτης; Ας ελπίσουμε να μην τον ζήσει ο πρωθυπουργός. Και να μην τον ζήσουμε όλοι εμείς μαζί του.

Χρόνια πολλά και καλά Αλέξη…