Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν όλοι ζουν υπό το κράτος του τρόμου του τι θα συμβεί με τις οφειλές τους στην εφορία και τις τράπεζες. Είναι πραγματικά οξύμωρο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς αντί μίας λύσης φιλικής για τους πολίτες επέλεξε τον μπαμπούλα του κράτους και των κατασχέσεων για τις οφειλές προς τα δημόσια ταμεία και της πώλησης των κόκκινων δανείων στα κοράκια των αγορών σε ότι αφορά στους ανοιχτούς λογαριασμούς των πολιτών με τις τράπεζες.  

Είναι προφανές ότι υπήρχε και άλλος δρόμος και αυτός φυσικά δεν είναι η διαγραφή των χρεών. Όπως η κυβέρνησης της Αριστεράς δεν έσκισε τα μνημόνια και δε διέγραψε τα χρέη της χώρας έτσι δε μπορεί να χαρίσει και τα δανεικά του καθενός από εμάς. Θα μπορούσε, όμως, αντί να απειλεί τους πολίτες να τους καλέσει σε μία τριμερή: κράτος- τράπεζες και οφειλέτης. Ώστε οι τρεις πλευρές να βρουν μία λύση με βάση την οποία τράπεζες και κράτος θα λαμβάνουν μέρος των απαιτήσεών τους και ο πολίτης θα διατηρεί την αξιοπρέπεια της προσωπικότητάς του και τον έλεγχο της περιουσίας και της ζωής του. 

Δείτε ένα παράδειγμα: 

- Πόσα χρωστάτε κ. Μαυρίδη;
- Δέκα στην εφορία και εκατό στις τράπεζες.
- Πόσα βγάζατε πριν την κρίση; 
- Σαράντα τον χρόνο; Ήρθαν τα χαράτσια, ήρθαν οι έκτακτες εισφορές και μαζεύτηκαν.
- Τώρα πόσα βγάζετε;
- Δεκαπέντε.
- Ωραία: Δύο η εφορία, πέντε οι τράπεζες και οχτώ για να ζείτε. Συμφωνείτε κ. Μαυρίδη; 

Η απάντηση δική σας. Αν ήμουν ο κ. Μαυρίδης θα τη δεχόμουν αυτή τη λύση. Και θα άλλαζα όνομα σε… Ασπρίδης.   

Θα μου πείτε δεν βγάζουν όλοι δεκαπέντε χιλιάδες τον χρόνο. Υπάρχουν και άνεργοι. Για αυτούς είναι ο νόμος Κατσέλη. Αντικείμενο του άρθρου είναι νοικοκυριά που έχασαν εισόδημα, αλλά παραμένουν στην αγορά εργασίας. Και αυτοί χρήζουν προστασίας. Δεν τους κατέστρεψε η κρίση, ας μην τους καταστρέψει η ηλιθιότητα του κράτους. Δεν είναι μπαταχτσήδες αυτοί οι άνθρωποι. Εννιά χρόνια σε ύφεση λειτουργεί η αγορά. Χρειάζεται ρεαλισμός και λογική από όλες τις πλευρές.