Πραγματικά είναι θλιβερό το θέαμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που περιφέρουν άλλοι τον θαυμασμό τους και άλλοι τον πανικό τους για την εκλογή Κυριάκου στη ΝΔ. Πραγματικός πολιτικός παραλογισμός. Όσοι... ξέφυγαν από τη χαρά τους δεν είχαν κανένα λόγο να σπεύσουν να «φλερτάρουν» τον νέο αρχηγό της ΝΔ, γιατί είναι προφανές ότι  αν χρειαστεί νέα υλικά για το κόμμα του δε θα κοιτάξει στο ΠΑΣΟΚ. Σε έναν χώρο που απαξιώθηκε με ευθύνη των στελεχών του: 

Από το 2012 μέχρι το 2015 το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τρεις προέδρους. 

Τρία κόμματα βγήκαν από τα σπλάχνα του (της Λούκας Κατσέλη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπανδρέου). Και δε θα μετρήσουμε κινήσεις, ομίλους και αποχωρήσεις.

Με στελέχη που δε χάνουν ακόμη και σήμερα ευκαιρία να στήσουν έναν καλό καβγά, επί παντός του επιστητού. Και να μιλήσουν με σκληρά λόγια για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα ότι έτσι θα εξαιρεθούν οι ίδιοι.

Το ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και μετά έχει γίνει κόμμα σχολιαστών. Και από σχολιαστές έχουν ανάγκη τα ΜΜΕ και όχι τα κόμματα.

Ακόμη και όσοι βιάστηκαν να επιτεθούν στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λάθος. Έδειξαν άγχος, το οποίο δεν είναι καλός σύμβουλος. Ειλικρινά δε μπορώ να αντιληφθώ τι φοβήθηκε ένα κόμμα που από το 44% βρέθηκε στο 4%:

Ότι θα πάει στη ΝΔ το Ποτάμι;
Ότι θα πάνε στη ΝΔ οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ;
Όποιος κι αν ήταν ο φόβος τους η αντίδρασή του ήταν αδικαιολόγητη πολιτικά. Το ΠΑΣΟΚ αντί να σχολιάζει τους άλλους θα πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου του. Να αναλάβει τις δικές του πρωτοβουλίες. Να διαμορφώσει τις δικές του θέσεις και να αναδείξει τα δικά του νέα πρόσωπα. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αρμοδιότητα των πολιτών οι οποίοι συγκρίνουν και κρίνουν.