Ο Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν και μας έβαλε στο ΔΝΤ.
 
Ο Σαμαράς υποσχέθηκε τα Ζάππεια και υπέγραψε μνημόνιο.
 
Ο Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια των άλλων υπέγραψε και αυτός ένα δικό του. Και λέει ακριβώς ότι έλεγαν οι προκάτοχοί του. Πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος κτλ, κτλ, κτλ. Τα στελέχη των κομμάτων αλλάζουν απλά ρόλους, αλλάζουν και οι ένοικοι των υπουργικών γραφείων, αλλά τίποτα δεν αλλάζει στην χώρα. Για την ακρίβεια δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Απλά μεγαλώνουν τα παλιά και προστίθενται και νέα.
Μέσα από την ανεργία και την πτώση του βιοτικού επιπέδου στο πρόβλημα του δημοσίου χρέους προστέθηκε και το ιδιωτικό. Οι Έλληνες υποφέρουν από τα καθημερινά τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών. Προσπαθούν καθημερινά να ανταποκριθούν σε δεκάδες υποχρεώσεις, την ώρα που δουλειές δεν υπάρχουν. Την ώρα που η οικονομία "δουλεύει" ακόμη με capital controls. Η ζωή των περισσοτέρων έχει γίνει μια... to do list. ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας, Εφορία, Δάνεια, κτλ, κτλ, κτλ. Μια λίστα υποχρεώσεων. Χωρίς καμία απόλαυση.
 

Η Παιδεία και η Υγεία χάνουν πόντους. Τα δημόσια έργα έχουν παγώσει. Τα αεροπλάνα και τα πλοία μας παλιώνουν. Η συντήρησή τους έχει κενά. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα new deal. Μια νέα συμφωνία για το τι θα πληρώνουν ΟΛΟΙ. Και τι θα απολαμβάνουν. Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις και ποια τα δικαιώματα. ΟΛΑ από την αρχή. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση. Δεν είναι υπονόμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αυτή η θέση. Βοήθεια είναι.

Ειλικρινά απολαμβάνουν αυτή την εξουσία; Ήδη δε μπορούν να κυκλοφορήσουν σε καφετέριες και ταβέρνες. Ο κόσμος ρίχνει κατάρες, όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Δεν είναι πιο σωστό όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Τους έχουμε δοκιμάσει όλους και μόνους και σε συνδυασμούς και δε μας βγήκε. Τι άλλο θέλουμε να μας συμβεί για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση; Μία κυβέρνηση, όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Και αν κάποιος δε θέλει, ας πάει στη γωνία να παίξει τον γκρινιάρη.