Το κανονικό τρίγωνο του διαβόλου, κάπου στην Καραϊβική, εξαφανίζει πλοία, αεροπλάνα και... περίεργους που πηγαίνουν γυρεύοντας. Το δικό μας "τρίγωνο τους διαβόλου"- μεταναστευτικό, αγροτικά μπλόκα και πρώτη αξιολόγηση- εξαφανίζει εισοδήματα, προσδοκίες και... κυβερνήσεις. Πρωθυπουργού και υπουργούς. Τους λεγόμενους και πρόθυμους. Που θέλουν να σώσουν τη χώρα. 

Το πρώτο προφανές συμπέρασμα είναι ότι οι πρόθυμοι έχουν την ίδια τύχη με τους περίεργους. Εξαφανίζονται. Μόνο που στην περίπτωση των τελευταίων, κάποιοι τους θυμούνται. Κάποιοι τους αναζητούν. Εδώ τους πρώτους θέλουμε όλοι να τους ξεχάσουμε. Στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση. Γιατί κάποιοι έχουν και πιο άγριες διαθέσεις. 

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι συνεχίζουν να υπάρχουν και πρόθυμοι και περίεργοι. Στην Ελλάδα, μάλιστα, έχουμε και από τα δύο: περίεργους... πρόθυμους να σώσουν τη χώρα. 

- Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι μπορεί να το κάνει μόνος του, με τον Πάνο Καμμένο για την ακρίβεια.
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει και αυτός να σώσει μόνος της χώρα. Για αυτό και δήλωσε πως προτιμά εκλογές αντί οικουμενικής.
- Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης προτιμούν την οικουμενική. Θέλουν να σώσουν τη χώρα, αλλά να μην εξαφανιστούν μόνοι τους. Να έχουν και παρέα. 

Όλοι τους υποτιμούν το "τρίγωνο του διαβόλου". Το οποίο κρύβει μέσα του όλα τα κακά του κόσμου. 

- Το μεταναστευτικό είναι προϊόν των παγκόσμιων ανταγωνισμών, της φώχειας, των πολέμων, της κλιματικής αλλαγής. Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.
- Τα αγροτικά μπλόκα εκπροσωπούν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Τη δύναμη του διακόπτη της ΔΕΗ, τη λογική δεν πληρώνω- δεν πληρώνω, τις προσαρμογές που δεν έγιναν έγκαιρα. Τις ομάδες που είναι μόνες τους απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Τις τεράστιες ανισότητες.
- Και η αξιολόγηση εφαρμογής του μνημονίου που δεν ολοκληρώνεται είναι τα κακά όλα του πολιτικού μας συστήματος. Που περιγράφει, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα. Που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνει. 

Η χώρα δεν έχει ανάγκη ούτε από πρόθυμους, ούτε από περίεργους, που παίζουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου. Δεν έχει ανάγκη ούτε από "μάγους", ούτε από "σωτήρες". Η αλήθεια και η λύση είναι εκεί έξω. Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς με γνώση και τόλμη. Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης και Λεβέντης ξέρουν. Το ερώτημα είναι αν θα τολμήσουν...  

ΥΓ. Η χώρα έχει ανάγκη και από πολίτες... πρόθυμους να πληρώσουν. Να ξεβολευτούν για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Από αγρότες που θα καλλιεργούν τη γη. Από ελεύθερους επαγγελματίες που δε θα κλέβουν την εφορία. Και από δημόσιους υπαλλήλους που δε θα κατεβάζουν τους διακόπτες. Που δε θα παίρνουν φακελάκια. Που δε θα αφήνουν τους φακέλους στα συρτάρια για να... ενεργήσουν μόνοι τους.