Από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, μία λέξη μόνο δεν ακούστηκε.

Στο σημείο που ο Αλέξης Τσίπρας διάβαζε τις παρεμβάσεις, διά νόμου, των προηγούμενων κυβερνήσεων στη λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν ακούστηκε ποτέ η λέξη καταργήθηκε. Ή η φράση "καταργήθηκε από την κυβέρνηση της Αριστεράς" για να δώσουμε και ένα πιο οπαδικό τόνο, καθώς επρόκειτο για δημόσια αντιπαράθεση.

Για την ακρίβεια η λέξη ή η φράση θα έπρεπε να ακουστεί 13 φορές, όσες και οι νόμοι- παρεμβάσεις που απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς του αντιπάλους. Και χρειάστηκε η επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα το κάνει. Με έναν τρόπο, βέβαια, που έκανε πολλούς να αμφισβητούν τις προθέσεις του.

Δυστυχώς οι πολιτικοί μας μιλούν πολλά χρόνια για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή, κατηγορούν ο ένας τον άλλον, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία συνεχίζουν ο ένας το "έργο" του άλλου. Σε αυτό το θέμα υπάρχει αυτό που λένε... συνέχεια του κράτους!

Δυστυχώς αυτό έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας. Αντί να αλλάξει τους νόμους, τους μέτραγε. Και έφθασε στο σημείο να τους μετρά και σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Χωρίς να δείχνει να κατανοεί το εύλογο ερώτημα: γιατί δεν τους καταργείς Αλέξη;

Το μνημόνιο μπορεί να μην μπόρεσες να το σκίσεις. Αυτό όμως μπορείς να το κάνεις. Εκτός κι αν θες απλά να έχεις επιχειρήματα για να λες ότι φταίνε οι άλλοι. Ή ότι ήταν πιο κακοί από τους δικούς σου υπουργούς. Γιατί και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπάρξει αντίστοιχοι νόμοι σαν εκείνους που διάβασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.