•    Είπε «λεφτά υπάρχουν» και έκοψε μισθούς και συντάξεις.

•    Υποσχέθηκε τον σοσιαλισμό και έφερε τη βαρβαρότητα. 
•    Μιλούσε για συμμετοχική δημοκρατία και κυβέρνησε με τους «κηπουρούς» του. 
•    Μιλούσε για ανοιχτό κόμμα και έκανε το ΠΑΣΟΚ… μικρό κόμμα.
•    Μιλούσε για νοικοκύρεμα των οικονομικών και άφησε το ΠΑΣΟΚ με χρέη 140 εκ. ευρώ.
•    Ορκιζόταν πίστη στο ΠΑΣΟΚ και το διέσπασε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι μία απλή περίπτωση. Ανέλαβε το 2004 με τη δέσμευση ότι θα τα αλλάξει όλα. Τελικά, δεν άλλαξε τίποτα. Δώδεκα χρόνια μετά η Ελλάδα απλά είναι χειρότερη. Δώδεκα χρόνια στα οποία ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (8 χρόνια) και πρωθυπουργός (δύο χρόνια). Βουλευτής μέχρι τον Ιανουάριο του 15’ οπότε και έκανε το ΚΙΔΗΣΟ μένοντας εκτός Βουλής. 

Παρ' όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά σα να μην έχει κάνει κανένα λάθος ο ίδιος. Σαν να τον έχουν αδικήσει όλοι. «Εγώ» το ένα, «Εγώ» το άλλο, πολλά λόγια, μεγάλα λόγια, ωραία λόγια, από έναν καλοβαλμένο άνθρωπο, αλλά από πράξεις τίποτα. Και πάντα του φταίνε οι άλλοι. Δεν τον αφήσανε, τον υπονομεύσανε, δεν του βγήκανε κοκ. Ο ίδιος προτιμά να μιλά για τις προθέσεις του. 

Αυτό κάνει και στην υπόθεση της κεντροαριστεράς. Ενώ μιλούσε για την ανάγκη να πάρουν τα μέλη στα χέρια τους την υπόθεση, ενώ κατηγορούσε τους άλλους για συμφωνίες κορυφής, τώρα θέλει λέει να συναντηθούν οι ηγέτες του χώρου. Ο Τσίπρας που άγγιξε το 40%, η Φώφη και ο Σταύρος που ηγούνται κοινοβουλευτικών κομμάτων και ο ίδιος. Παρότι το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατάφερε ούτε να κατέβει στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει μία ακόμη ευκαιρία, η βάση του ΠΑΣΟΚ του την έδωσε το 2007 και ο Ελληνικός λαός το 2009, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πει την αλήθεια στον εαυτό του. Μετά να την πει δημόσια και στη συνέχεια να προτείνει κάτι που θα μπορεί να εφαρμοστεί. Όχι σαν τα μεγάλα λόγια με τα οποία υπέγραψε την είσοδο της χώρας μας στον μεσαίωνα των μνημονίων.   

Όχι άλλο κάρβουνο!