Υφαίνει την δική του διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ; Εχει αγκαλιάσει και βοηθεί με επιλήψιμο τρόπο έναν εργολάβο να εξελιχθεί σε φιλικό για την κυβέρνηση καναλάρχη; Αντιπολίτευση και ορισμένα ΜΜΕ έχουν ηδη αποφανθεί: Σκάνδαλο και νέα διαπλοκή. Όμως ο θόρυβος των εθισμένων σε αντιπολιτευτικές κραυγές και ο κουρνιαχτός του μιντιακού ποδοβολητού δεν επιτρέπουν, τη στιγμή αυτή, ασφαλή συμπεράσματα.

Ενδείξεις υπάρχουν, σχετικά με τον Καλογρίτσα. Και  αναπάντητα ερωτηματικά, σε ο,τι αφορά την Attica Bank. Και γκρίζες ζώνες  στους χειρισμούς των κυβερνώντων… Αν, λοιπόν, αποδειχθεί κυβερνητική ευθύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει  να χάσει δια παντός το φωτοστέφανο  που είχε κατακτήσει με τον  αγώνα του εναντίον  των «νταβατζήδων». Και θα γίνει η χλεύη της διαπλοκής.

Υ.Γ. (1) Τη λέξη διαπλοκή εισήγαγε στην πολιτική καθομιλουμένη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ωστόσο, ευνοήθηκε τα μάλα από τα διαπλεκόμενα μίντια  και κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός.

Υ.Γ.(2) Την εποχή του (υπαρκτού) Σκανδάλου Κοσκωτά, η εφημερίδα που διακρίθηκε σε τοξικότητα εναντίον του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ ήταν η «Πρώτη». Ιδιοκτήτης;  Ο Καλογρίτσας…  

Υ.Γ.(3) Ορισμένοι-μιντιάρχες και δημοσιογράφοι-ξεχνούν ότι «εκαστος δύο πήρας φέρει». Δύο καμπούρες, δηλαδή. Και ξιφουλκώντας κατά των άλλων, παρακάμπτουν  τα οικεία κακά. Την δική τους καμπούρα…