Ούτε χημικά ούτε ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, με αριστερή  κυβέρνηση. Ούτε καν διαδηλώσεις! Διότι όπως είχε πει ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (Γαβριήλ Σακελλαρίδης ) η φιλολαϊκή πολιτική της αριστερής κυβέρνησης θα καταστήσει περιττές τις κινητοποιήσεις…

Αστεία και αφελής άποψη. Αλλά σχεδόν κανένας δεν είχε ασχοληθεί με αυτήν ή με άλλες, παρεμφερούς ελαφρότητος, δηλώσεις. Ήταν η εποχή κατά την οποία ό,τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν χρυσάφι. Ακόμη και οι υπερβολές, οι ανέφικτες εξαγγελίες και οι ανοησίες ανέβαζαν κάθε μέρα τα ποσοστά του και άνοιγαν τον δρόμο για την εξουσία.

Όμως η διαχείριση της εξουσίας δεν είναι παίξε-γέλασε. Σε φέρνει μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει αριστερός κωδικός ώστε να αντιμετωπιστούν χωρίς κόστος. Ειδικά στον τομέα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας (εγκληματικότητα κλπ), οι αριστερές ευκολίες γίνονται σκόνη.

Διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις θα υπάρχουν εσαεί. Και απέναντι στους διαδηλωτές θα αναπτύσσονται πάντοτε αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Με δακρυγόνα και γκλομπ. Κι αν λάβουν εντολή να μην ρίχνουν χημικά, (όπως συνέβη τώρα, βραδυφλεγώς, μετά την ενόχληση του πρωθυπουργού για τα χημικά εναντίον των συνταξιούχων), κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιηθεί βία εναντίον των διαδηλωτών. Ίσως όχι χημικά, αλλά βία απροκάλυπτη. Με ασπίδες και γκλομπ. Ακόμη κι αν πρόκειται για συνταξιούχους, για απολυμένους, για ανέργους και πάσης φύσεως διαμαρτυρόμενους.

Αυτό λέγεται καταστολή. Και είναι στην φύση της εξουσίας. Κι έτσι θα συνέβαινε, ακόμη κι αν κυβερνούσαν άγγελοι, μοναχοί του Αγίου Όρους ή διαπρύσιοι κήρυκες του σοσιαλισμού, όπως οι βαθμοφόροι του Περισσού, που (σωστά) κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την επίθεση  εναντίον των συνταξιούχων.

Το αστείο είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν επίσης οργίλες ανακοινώσεις εναντίον των κυβερνώντων! Ποιοι; Αυτοί που είχαν ρίξει τόνους χημικά εναντίον πάντων και πασών…Αλλά που θα πάει; Κάποια στιγμή στο μέλλον, αν ξαναβρεθούν στην εξουσία, θα τα βρουν μπροστά τους. Και τα λόγια και τα χημικά. Όπως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι όλα εδώ πληρώνονται…