Η διελκυστίνδα του χρέους, το άνοστο εξώφυλλο του Charlie Hebdo,η δίωξη εναντίον της Σώτης Τριανταφύλλου, ο Βόλος, ο Σαββίδης και η ΣΕΚΑΠ, η όψιμη ομολογία του Βαρουφάκη, τα κολοκύθια της Eurovision, το νέο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και το Αιγαίο που συγυρίζει τις αυλές του εν όψει του πάμφωτου θέρους…

  • Μπα; Γεμάτο ανοησίες το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, λέει τώρα ο Γιάνης  Βαρουφάκης. Διατείνεται ότι το ΄χε πει στους ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί μεν δεν το διόρθωσαν ούτε το απέσυραν. Όμως αυτός γιατί δέχτηκε τον κρίσιμο υπουργικό θώκο, όταν ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να το εφαρμόσει ή να το επικαλείται;
  • Απόηχος (1): Δυο-τρείς παρατηρήσεις για το θέμα ΣΕΚΑΠ/Σαββίδη, μιας και η σχετική κουβέντα, που άρχισε με την γνωστή τροπολογία, συνεχίζεται αμείωτη και εξελίσσεται σε σύγκρουση:
  • Γέμει χαριστικών ρυθμίσεων η νομοθετική δέλτος. Ρυθμίσεις που γίνονται γνωστές με καθυστέρηση ή δεν αποκαλύπτονται ποτέ.
  • Ασφαλώς και ήταν γνωστή  η λαθρεμπορία της ΣΕΚΑΠ, όταν την αγόρασε ο κ. Σαββίδης. Η υπόθεση βρισκόταν στα δικαστήρια. Το θέμα είναι κατά πόσον ένας επενδυτής μπορεί να φορτωθεί και τέτοιου είδους βάρη και δη σε μια στιγμή που η χώρα ψάχνει επενδυτές με το κερί.
  • Έχει δικαίωμα ο καθένας-επομένως και ο κ. Σαββίδης-να υμνεί τον πρωθυπουργό και να λέει τη γνώμη του για τις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά η αναφορά του κ. Σαββίδη στον αρχηγό της ΝΔ ( «Δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός») ξεπερνά τα εσκαμμένα. Και εκτείνεται ως επιθετικός αφορισμός  στο πεδίο της προσωπικής αντιδικίας και της προσωπικής βεντέτας.
  • Charlie Hebdo: Κακόγουστο και άνοστο το εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού περιοδικού για την σύζυγο του Μακρόν (σκίτσο που την δείχνει εγκυμονούσα). Αναπόφευκτη η οργή του νέου Προέδρου της Γαλλίας και αναμενόμενα τα αρνητικά σχόλια. Όμως, αυτά έχει το χιούμορ. Είναι ασεβές και δηλητηριώδες. Ας θυμηθούμε τον Αριστοφάνη…
  • Eurovision: Τραγουδάκια της σειράς, απελπιστικά ομογενοποιημένα-με ελάχιστες εξαιρέσεις- σε ένα τυποποιημένο σώου. Κολοκύθια στο πάτερο.
  • Απόηχος (2): Τα θλιβερά επεισόδια στον Βόλο ήταν αναμενόμενα. Και θα ξαναγίνουν, αν δεν επιβληθούν εξοντωτικές ποινές στους κάθε φορά εμπλεκόμενους συλλόγους και ,φυσικά, στους πρωταγωνιστές… Πάντως, ανάλογα επεισόδια έγιναν την ίδια μέρα και στην Ολλανδία. Το Ρότερνταμ μετεβλήθη σε πεδίο μάχης, με πρωταγωνιστές οπαδούς της Φέγενορντ. Αφορμή, η βαριά ήττα της ομάδος τους.
  • Το χρέος: Συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ- Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Απ ο,τι φαίνεται, η εκκρεμότης θα διευθετηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές. Προηγουμένως, ενδέχεται να υπάρξει  κάποια ρητορική δέσμευση ώστε  να μπεi η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση.
  • Για την δίωξη εναντίον της Σώτης Τριανταφύλλου τα έχουμε πεί. Όπως και για τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με την Κίνα. Απλώς μια υπόμνηση, με αφορμή τη νέα επίσκεψη του κ.Τσίπρα στο Πεκίνο: Στην Κίνα έχουν μεταβεί μεταπολιτευτικά  όλοι οι Ελληνες πρωθυπουργοί. Ο μόνος που κατάφερε κάτι χειροπιαστό (Cosco κλπ) είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Καλό Σαββατοκύριακο, λοιπόν. Με το βλέμμα στο Αιγαίο που συγυρίζει τις αυλές του, δοξολογώντας τους παφλασμούς του ερχόμενου πάμφωτου θέρους.