Την  ώρα που συνεχίζεται το γνωστό μεταπολιτευτικό μπαλάκι των ευθυνών για το θέμα της αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, την ίδια στιγμή είχαμε επεισόδια στην αίθουσα που κατά τα άλλα θα διασφάλιζε την ασφάλεια της διεξαγωγής της. 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής όταν περνούσαν έξω από το διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των "Πυρήνων". 

Βάλανε να δικάσουν την ίδια ώρα σε διπλανές αίθουσες τις δίκες των "Πυρήνων" και της Χρυσής Αυγής! Πολύ απλά οι πρώτοι άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, εκσφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες». 

Δεν υπάρχει! Έλεος πια με την ανικανότητα διαχείρισης ακόμα και των αυτονόητων…  

Το κλίμα άλλωστε εδώ και καιρό στον Κορυδαλλό είναι εκρηκτικό την ώρα που μαθητές  προετοιμάζονται για τις ενδοσχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις δίπλα στα σχολεία τους έχουμε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.   

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη ζητάνε το αυτονόητο για αλλαγή του χώρου από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αν δεν μπορεί να λύσει απλά πράγματα ας παραιτηθεί…  

Ο κ. Παρασκευόπουλος που δεν άφησε τη δικαιοσύνη να αποφασίζει για την αποφυλάκιση τρομοκρατών και άλλων έγκλειστων  για ανθρωπιστικούς λόγους και πέρασε φωτογραφική διάταξη δεν μπορεί να αποφασίσει για την αλλαγή χώρου μιας πολύ σημαντικής δικής που προκαλεί πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία! Και πολύ σωστά του απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι για να απευθύνουμε αιτήματα» σχολίασε, σημειώνοντας ότι αν υπάρχει λύση για το μεσοδιάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο, αρκεί μία ενημέρωση από το υπουργείο για να εφαρμοστεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου. 

Προσέξτε αδυναμία να βρεθεί λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά από την διευθύνουσα τη δίκη να ζητήσει άλλη αίθουσα και εκείνη του απαντά πως δεν είναι δική της αρμοδιότητα! 

Ας αφήσει τις υπεκφυγές ο Υπουργός Δικαιοσύνης και να πάρει την απόφαση που οι περισσότεροι θεωρούν αυτονόητη και να μη ζητάει από την πρόεδρο του δικαστηρίου να υποβάλει σχετικό αίτημα.