Εκτός από τα πασίγνωστα λαχανάκια Βρυξελλών υπάρχουν και τα μεγάλα-ψέματα Βρυξελλών που διοχετεύονται στους διαδρόμους των «Παλατιών», εκεί που διάγουν βίο πολυτελείας οι διορισμένοι αξιωματούχοι που διοικούν με τη «γραφειοκρατία» τους την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ποιος λέει ψέματα για τις συντάξεις; Η κυβέρνηση ή η Κομισιόν και ο κύριος Γιουνκέρ; Μετά συγχωρήσεως, κύριε Γιουνκέρ, αλλά πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης μας λέτε τα ίδια ψέματα! Απαιτείτε και εκβιάζετε μαζί με τους δανειστές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά μετά βγάζετε έξω την ουρά σας λέγοντας ότι εσείς ποτέ δεν τις ζητήσατε. Ναι, εσείς ζητήσατε μόνο μεταρρυθμίσεις, μόνο που κάθε μέρα πέφτουμε πάνω σε άνεργους αλλά δεν πετύχαμε καμία μεταρρύθμιση... 

Μας πουλήσατε ότι θέλετε να μας σώσετε αλλά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καταθέτοντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, σας κατέβασε τις μάσκες. Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για να μην μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει αποκατάσταση της ζημίας. 

Παράλληλα αποκάλυψε ότι πριν το πρώτο μνημόνιο το 2010 έγιναν κρυφά ραντεβού ανάμεσα σε Γερμανούς και Γάλλους προκειμένου να μην υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μεγάλο μέρος του οποίου βρισκόταν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.    

Κύριοι των Βρυξελλών που εμφανίζεστε ως τιμητές της αλήθειας μπορείτε να μας πείτε για όσα υποστήριξε ο κ. Ρουμελιώτης, ότι καθυστερήσατε το κούρεμα γιατί οι γαλλικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα ύψους 60 δισ ευρώ και οι γερμανικές σε  35 δισ. ευρώ;  

Δεν θα θυμίσω ξανά το καταστροφικό κούρεμα- αφού ξεφόρτωσαν οι Γαλλικές και Γερμανικές Τράπεζες-  για τα ταμεία και τις Ελληνικές Τράπεζες που τα φορτωθήκαμε στο χρέος και στο δημοσιονομικό κενό που κάθε φορά μας θυμίζετε ώστε να αποτελειώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα με νέες περικοπές που τις ονομάζετε μεταρρυθμίσεις. Ούτε στα δάνεια που μας δώσατε για να τα βγάζετε από την μια τσέπη και να τα βάζετε στη άλλη...  

Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας λέει κάτι παράλογο; Όταν ζητάει σεβασμό στη λαϊκή εντολή, στην ιστορία της χώρας; Μα τα ίδια δεν έλεγε και ο Ιταλός Πρωθυπουργός στο 2014 στις δημοσιονομικές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   

«Ζητώ να γίνει σεβαστή η Ιταλία, το παρελθόν της και το μέλλον της. Επιμένω στον σεβασμό που η χώρα αξίζει», ανέφερε, τότε, ο Ρέντσι στον λογαριασμό του στο Twitter. 

Ο Γιουνκέρ πάλι ξίνιζε: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που κάποιοι πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν μετά τη σύνοδο». Ο Ματέο Ρέντσι τον είχε κατηγορήσει ότι ήταν επικεφαλής μιας ομάδας γραφειοκρατών.  

Μήπως θα πρέπει να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενός πολιτικού θεσμού, που θα πρέπει να σέβονται όλοι και όχι μόνο οι αδύναμοι αλλά και οι ισχυροί του ΔΝΤ που καθημερινά τον ξεφτιλίζουν με τη στάση τους; Τότε ο Ρέντσι είχε κάνει γνωστό ότι πρόκειται να δημοσιοποιήσει το κόστος των ευρωπαϊκών θεσμών, αφού η επιτροπή του ζήτησε να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2015. 

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά στον πρόλογο μου για τα «παλάτια»: «Θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία για όλα όσα δαπανώνται από αυτά τα παλάτια. Θα διασκεδάσουμε», είχε πει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ο Ιταλός Πρωθυπουργός. 

Τότε πάλι ο κ. Γιούνκερ είχε κατηγορήσει τους πρωθυπουργούς ότι λένε ψέματα στους πολίτες! Τι πρωτότυπο... Κάποιοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών σύγχρονες Μαρίες Αντουανέτες που έχουν τόση επαφή με την καθημερινότητα όση Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας με τη Δημοκρατία. Ποια δημοκρατία;  

Όπως μας έχει εξηγήσει εδώ και χρόνια ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, «όταν η κατάσταση σοβαρεύει, πρέπει να πεις ψέματα» . Κι είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι δανειστές-σωτήρες είπαν τόσα ψέματα μαζεμένα και συνεχίζουν με  τη βοήθεια ισχυρών προπαγανδιστικών μηχανισμών. Ακούστε τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ να εξηγεί σε λιγότερο από 2,5 λεπτά τους λόγους για τους οποίους οι αποφάσεις της πολιτικής της ευρωζώνης πρέπει να αποφασίζεται σε “σκοτεινά, μυστικά δωμάτια”.

Στο 0:20 του βίντεο, ο Γιουνκέρ είναι σαφής: “When it becomes serious, you have to lie”. 

Επομένως κύριοι στις Βρυξέλλες και την Ευρωζώνη είστε ψεύτες καθ' ομολογία Γιούνκερ... 

Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. 

George Orwell