Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν έχουν αντίπαλο και αυτό τους δίνει χρόνο ώστε να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν το μνημόνιο και να δώσουν απτά δείγματα στα οποία θα εδράζεται η ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί και να βγούμε από την οικονομική τρύπα που έχουμε πέσει. Αυτός ο πολιτικός χρόνος, όμως, δεν είναι απεριόριστος και φυσικά ο αντίπαλος του πρωθυπουργού δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά η καθημερινότητα του πολίτη και οι φαφλατάδες Υπουργοί που περιδιαβαίνουν τα πρωινάδικα –παρά τη σχετική απαγόρευση- και δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες καθώς εμφανίζονται σαν μαθητευόμενοι μάγοι που πειραματίζονται με τον πόνο τους.  

Παράλληλα παρουσιάζονται συμπεριφορές αλαζονείας και απομάκρυνσης από την πραγματικότητα. Τα θέματα ηθικής δημιουργούν φθορά όπως και η κατάσταση στα σχολεία, η γραφειοκρατία του κράτους, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης και φυσικά η ανυπαρξία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η αντιπολίτευση πελαγωμένη αλλά και χωρίς πολιτικό κύρος, ψήφιζε μνημόνια τόσα χρόνια και προσφάτως πίεζε τον Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία για να μη πάει στα βράχια η χώρα. Και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και λέει δεν ψηφίζω αυτά που ψήφισα το καλοκαίρι. 

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε το πολιτικό κόστος των αποφάσεων του και ζήτησε λαϊκή εντολή και την πήρε με τους εταίρους-δανειστές να στηρίζουν αυτή την πολιτική. Η αντιπολίτευση χωρίς εναλλακτική πρόταση και μένοντας προσκολλημένη στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ της εποχής Λαφαζάνη-Ζωής φαίνεται σαν έχει χάσει επεισόδια και δίνει τις προϋποθέσεις ηγεμονίας για τον Τσίπρα.

Όμως όσο και αν πολιτικά ο κ. Τσίπρας φαντάζει κυρίαρχος, ο κίνδυνος για την κυβέρνηση του μπορεί να έρθει από τα μέσα αλλά και από την καθημερινότητα του πολίτη. 

Η δημόσια διοίκηση, το ίδιο το κράτος πρέπει να γίνει «φιλικό» προς τον «πολίτη - πελάτη» αλλά και τον επενδυτή. Θα πρέπει να ρυθμιστεί δίκαια και με κοινωνική ευαισθησία το Ασφαλιστικό, χωρίς να τινάζονται στον αέρα προγραμματισμοί και προσδοκίες μιας ζωής, ο χαμηλοσυνταξιούχος να μπορεί να ζει ευπρεπώς.  

Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να υπερβεί τις καθυστερήσεις που κρατάνε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων οι Υπουργοί του για μην χάσουν την αριστεροσύνη τους;  

Πολλούς από αυτούς τους παρακολουθώ να το έχουν ρίξει στην...παρελθοντολογία όπως και η αντιπολίτευση. Τι να γίνει, κ. υπουργέ, όταν μπαίνεις στην κυβέρνηση, απλώς κυβερνάς, δεν είσαι σχολιαστής, ούτε αναλυτής...δεν σ' αρέσει; Παραιτήσου! 

ΥΓ. Αλήθεια πως αισθάνεται σήμερα ο Πρωθυπουργός όταν ο Υπουργός Εργασίας χωρίς να γνωρίζει κανείς το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και ανακοινώνει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων;