Της Συρίας γίνεται στη ΝΔ και εξηγούμε! Στη ΝΔ μια αποτυχία ενός τεχνικού θέματος κατάφεραν οι άνθρωποι που θέλουν ηγηθούν αυτής της παράταξης να το κάνουν μείζον πολιτικό θέμα. Η διαχείριση αυτής της κρίσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κόμμα που διαχειρίστηκε την εξουσία και κυρίως ένα κομμάτι της κρίσης και τα μνημόνια. 

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα των πολιτών, με τον ίδιο τρόπο διαχειρίστηκαν και την κρίση;
Η διαχείριση μια κρίσης ίσως να είναι και σημαντικότερη από τη λύση του προβλήματος. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έφταιγε για όλα τα κακά της ελληνικής οικονομίας αλλά διαχειρίστηκε την είσοδο της χώρας στη μνημνονιακή εποχή με καταστροφικό και αντιδημοκρατικό τρόπο. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αν και αρχικά διέγνωσε την καταστροφική συνταγή κλήθηκε να τη διαχειριστεί. Μέχρι ενός σημείου δεν τα πήγε άσχημα, βιάστηκε να διακηρύξει μια «επιτυχία» που μόνο η πολιτική του ανάγκη την τεκμηρίωνε. Και τελικά διαχειρίστηκε και αυτός με καταστροφικό τρόπο την προσπάθεια εξόδου από τη μνημομνιακή εποχή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνθηκολόγηση καλείται να διαχειριστεί τη ρύθμιση του χρέους και θα κριθεί στην ώρα του.
Να επιστρέψουμε, όμως , στη ΝΔ και στην τραγική διαχείριση ενός τεχνικού ζητήματος που κρύβει όμως έναν εμφύλιο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ και τη Συγγρού γνωρίζουν ποιοι αγαπάνε τη ΝΔ και ποιοι είναι ξένο σώμα αλλά την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι παίζουν παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου. 

Οι βόμβες της Ντόρας Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο σαμποτάζ αλλά και οι αιχμές για τη διαδικασία εκλογής του 2009 δεν ήταν τυχαίες. Η κόντρα Μεϊμαράκη-Σαμαρά επίσης δεν ήταν τυχαία. Ο εμφύλιος στη ΝΔ αναζωπυρώθηκε με την έναρξη της διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου και ήταν σε εξέλιξη στο παρασκήνιο εδώ και καιρό αλλά εκδηλώθηκε στο προσκήνιο μετά το φιάσκο της Κυριακής. 

Το θέατρο του παραλόγου είναι σε εξέλιξη στη ΝΔ και η αρχή της λύσης του προβλήματος είναι το κόψιμο των σχοινιών των μαριονετών που παίζουν για άλλους τα παιχνίδια εξουσίας. Θα ήταν προτιμότερο, ίσως και λυτρωτικό, ακόμα και η αποχώρηση στελεχών που καμία ιδεολογική σχέση έχουν με το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όσο ψηλά και αν βρίσκονται. 

“Δεν υπάρχουν ιδέες - υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες - κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.”― Νίκος Καζαντζάκης.  

Αυτό είναι και το πρόβλημα στη ΝΔ… ξέμειναν από μπόι… Πολιτικό μπόι.