#Φύγετε...να πάτε άλλου που λέει και η τηλεοπτική διαφήμιση! #Παραιτηθείτε το σύνθημα των νεο-αγανακτισμένων που ποντάρει η ΝΔ! Παρά την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργηθεί ένα κλίμα αγανάκτησης για την κυβέρνησης ώστε να επανέλθει το αφήγημα των εκλογών εδώ και τώρα, που τέλειωσε τόσο άδοξα για τους επιτελείς της Συγγρού αυτό δεν βρίσκει απήχηση στην κοινωνία.

Βέβαια είναι γνωστή, σχετικά με τους νεο-αγανακτισμένους, η ρήση του Μαρξ ακόμα και παραφρασμένη, ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρά μόνον ως φάρσα ή ως τραγωδία.

Η ηγεσία της ΝΔ εγκλωβισμένη στον πολιτικό και στρατηγικό της αδιέξοδο καταφεύγει στη μάχη της πλατείας και του #παραιτηθείτε.

Με κλεισμένη την αξιολόγηση και την προοπτική πολιτικής σταθερότητας η κοινωνία περιμένει την αλλαγή σελίδας, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και βλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον μεταρρυθμιστή, να δίνει τη «μάχη της κατσαρόλας».

Οι «γαλάζιοι» φωστήρες, σύμβουλοι του αρχηγού της ΝΔ, είχαν επενδύσει πολλά στο σενάριο της καταστροφής και της αριστερής παρένθεσης. Πόνταραν σχεδόν τα πάντα στην προσμονή τους για την ταχύτατη απαξίωση και κατάρρευση της κυβέρνησης, όχι ότι ζούμε στον παράδεισο αλλά αυτοί καταφέρνουν πολιτικά να διαψεύδονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο αντέχει, αλλά δείχνει έτοιμος μετά την εξασφάλιση μιας καλής συμφωνίας για την αξιολόγηση και το χρέος να ανοίξει και θεσμικά θέματα.

Στη ΝΔ αδυνατούν να διαχειριστούν με ψυχραιμία τις εξελίξεις και υιοθετούν πρακτικές μακριά από τον ιδεολογικό τους αυτοπροσδιορισμό, φτάνουν μάλιστα σε σημείο να αισθάνονται άβολα ακόμα και για τις ιδιωτικοποιήσεις ή την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κινείται ανάμεσα σε Γεωργιάδη-Χατζηδάκη και μεταρρυθμιστών- «κατσαρολιστών» με το μήνυμα που εκπέμπει να είναι θολό και αντιφατικό.

Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», κρατούν εμφανείς αποστάσεις από το αφήγημα της ΝΔ περί κατάρρευσης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων. Καθώς το 37,6 % δηλώνει ότι θα κρίνει τη στάση του στις επόμενες εκλογές από την πορεία της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα και μόνο 12,1 από την πορεία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα μόνο το 35,5 % θέλει άμεσα εκλογές ενώ το 56,2% θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Και το τελευταίο χτύπημα στο αφήγημα Μητσοτάκη έρχεται από το 62,5% που εκτιμά θετικά ή μάλλον θετικά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο Μητσοτάκης #κόλλησε καθώς το αφήγημα του δεν περνάει στην κοινωνία.

Τι ζητούν οι πολίτες; Σταθερότητα, ιδίως μετά το τέλος της αξιολόγησης που κρίνεται θετικά από το 62,5% και συμπαρασύρει προς τα πάνω το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να μείνει η χώρα στο ευρώ (67% έναντι 60,3% τον Απρίλιο).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει διαδηλώσεις και πτώση της κυβέρνησης. Τι ζητούν οι πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Να διατυπώνει εναλλακτικές προτάσεις, λέει το 63,4% – το 27% απαντά «να κάνει ό,τι μπορεί για να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που παρακολουθούμε καθημερινά από τα στελέχη της στα ΜΜΕ.

Άλλο ένα αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκει την πλειονότητα των πολιτών απέναντι που δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Μάλιστα, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, αυξήθηκε το ποσοστό όσων ζητούν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, από 48,1% σε 56,2%, ενώ στην προσφυγή στις κάλπες επιμένει το 35,5% (ήταν 41% πριν από δύο μήνες).

Η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να περάσει το πολιτικό της αφήγημα στην κοινή γνώμη.

Οι δημοσκοπήσεις είναι η εικόνα της στιγμής και αυτήν τη στιγμή δείχνουν ότι ο Τσίπρας έχει την #πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Μητσοτάκης #κόλλησε και ότι δεν αποτελεί εναλλακτική λύση.