Για κάθε χιλιοστό, για κάθε μέτρο γης που πατάει αυτή η χώρα θα έπρεπε να υπάρχει ένας παγκόσμιος εκτιμητής που να κοστολογεί το χώμα της. Και ο υπόλοιπος πλανήτης να πληρώνει εσαεί. 

Καταθέτοντας συστηματικά και σε πάγια βάση το εισιτήριο του στη Ζωή, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Μάθηση ,την Πληροφορία και ότι άλλο σχετικό, τον έφτασε στο σήμερα, να επιζήσει.  

Να πληρώνει όχι τους Έλληνες ,τη Χώρα, για την προέλευση του κάθε ζωντανού του κύτταρου, χωρίς να είναι “διεκδικήσεις”, “ισοδύναμα” “ισότοπα”. Απαιτήσεις, αποκλειστικά και μόνο απαιτήσεις, πρέπει να είναι. Και για να μην είμαι και απόλυτη, δικαιώματα, που της οφείλονται και πρέπει να εισπράττει. 

Στην Πύλο εντοπίστηκε η μέγιστη μαρτυρία, Ότι χωρίς την Ελλάδα ο κόσμος θα ήταν άδειος, Όχι δεν είναι σοβινιστικό παραλήρημα. Είναι είδηση και προέρχεται από το National Geografic. 

Ο τίτλος του άρθρου είναι, “Ο Τάφος του Έλληνα Πολεμιστή” και το άρθρο αναφέρει, ότι ο χώρος  συναντάται στον Όμηρο, στην Οδύσσεια, Ανταποκρίνεται δε στο παλάτι του Νέστορα. Το παλάτι κατά τον Όμηρο “με τις  μεγάλες αίθουσες”. Ανασκαφές που έφεραν στο φως εκατοντάδες ευρήματα και που μετράνε δεκαετίες, από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ανέρχονται χρονικά στο 3500 προ Χριστού.. 

Λέγεται επίσης ότι θα ναι η βάση για αποκωδικοποίηση της Γραμμικής β. Δεν θα το πιάσω από αρχαιολογικής πλευράς προς θεού, είμαι εντελώς άσχετη με την επιστήμη. Οι πληροφορίες είναι πολύ εξειδικευμένες για μη γνώστες του αντικειμένου… 

Αλλά σαν είδηση, το αναφέρω και με παραπομπές στην σημερινή κατάσταση αυτού του έρμου τόπου. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμιά αναφορά σε ολόκληρο τον Τύπο. Όταν θεωρείται η πληρέστερη Αρχαιολογική Ανακάλυψη, γιατί δεν υπήρξε ποτέ κάτι παρόμοιο και η Αξία του είναι πρωτοφανής;… 

“Από την εποχή του Σλήμαν που έφερε στο φως τις Μυκήνες,  λέει ο John Bennet..-αρχαιολόγος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Sheffield και διευθυντής στο British School της Αθήνας- έχει να γίνει τέτοια ανακάλυψη”… 

Κι εσύ τι άκουσες γι αυτό; Ούτε και εγώ. Τίποτα, Όχι και τίποτα. Μας έχει ατροφήσει ο εγκέφαλος όλη μέρα με τον κάθε παρασάνταλο, που βρίζει και φτύνει ένα λαό , ότι τάχα του "χρωστάει ο μπαταχτσής" και δεν του δίνει. Δεν είναι ότι μόνο θέλει το δυάρι σου με το σλόγκαν “τα λεφτά , ή τη ζωή σου”, είναι ότι αυτός ξέρει πολύ καλά ότι το δυάρι, η γκαρσονιέρα, το χωράφι σου, συνορεύει ή βρίσκεται πάνω σε κάποιο κρυμμένο παλάτι αμύθητης αξίας.

Που δεν έτυχε, δεν ήθελε, δε σ άφησε, να τη μάθεις…
Το κράτησε μυστικό για πάρτη του, γιατί αυτός γνωρίζει, ότι
"Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα,
το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, 
η αρπαγή, η λεηλασία".
Σενέκας