Δεν την πήραμε τη δόση. Δεν εγκρίθηκε. Γιατί “λείπουν δυο πιστοποιητικά απ τα χαρτιά που καταθέσατε”. 

Πηγαίνετε στο γραφείο 22 για τη σφραγίδα, αφού τα προσκομίσετε. Και ξαναπεράστε. Να ξέρετε ότι λήγει η προθεσμία. Και μετά θα αναγκαστείτε να κάνετε άλλα απ την αρχή. Τα μπρος πίσω απ το Γιούρογκρουπ. Μέσα στις μεταρρυθμίσεις που μας λέει η Ευρώπη να κάνουμε, είναι κι αυτή της “γραφειοκρατίας” λέει.

Γιατί σου τρώει πολλά πήγαινε έλα σε χαρτιά και ντοκουμέντα. Μετρήσαμε την 325 φορά που συνεδριάζει το γκρουπ και δεν τα βρίσκει σωστά, μέσα στο χρόνο. Δεν βρίσκει σωστά αυτά που παράγγειλε, που πέρασαν από τη Βουλή, που υπογράφηκαν, που ψηφίστηκαν που αρχίσανε να πέφτουν κάτι φάπες, σαν αρχή στο δρόμο κλπ…

Αλλά δεν είναι σωστά. Πας και του λες ,”Ορίστε τα έφερα”, ό,τι μου ζητήσατε. “Όχι, ξέχασες κάτι, γύρνα να το φέρεις”. Κλασσικά, μήνες τώρα το ίδιο μοτίβο.. Θέτε δόση; Δεν δίνουμε αν δεν...

Και δώσε του… Εν τω μεταξύ αυτή η χώρα που ΔΕΝ παίρνει τις δόσεις, Χρόνια τώρα. Που ΔΕΝ έχει κάνει καμιά επένδυση, Χρόνια τώρα, Που κινδυνεύει μέρα παρά μέρα γιατί οι μισθοί, οι συντάξεις, οι υποχρεώσεις κλπ….. ”κινδυνεύουν να μη πληρωθούν”, Χρόνια τώρα. Που θα πεινάσει θα πεθάνει θα μεταφερθεί εκτός ΕΕ, εκτός Ευρώπης, εκτός Δύσης, εκτός Ηπείρου, εκτός Ανατολής, εκτός Ατλαντικού και άλλου ωκεανού. Χρόνια τώρα.

Επιβιώνει και όχι μόνο.

Χωρίς να πάρει από τους δανειστές, πληρώνει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές, χωρίς καθυστέρηση, Χρόνια τώρα, Κάτι δεν μάθαμε καλά στο σχολείο, στα σπίτια, στη δουλειά μας, γενικά κάπου μας ξέφυγε, αυτός ο κρίκος που δένει την μια ενέργεια, με την άλλη. Δεν υπάρχει θέμα . Επίσης έχουμε και την κηδεία ,τα πρώτα μνημόσυνα τύπου  εννιάμερα, σαράντα, τρίμηνα κλπ… του “Παράλογου”

Το αφήσαμε πίσω, έχουμε περάσει στο Μετά. Και" η ζωή προχωράει,  που λες σε τέτοιες περιπτώσεις. Κοίτα μπροστά. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε. Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, να μας κάνει να το ξεχάσουμε, μαζί με άλλα. Με φιλότιμες και άλλες προσπάθειες λόγω “έλλειψης μέσων”. Κρίση γαρ. Ως εκ τούτου αύριο θα απεργήσουμε. Θα απεργήσει όποιος είναι κατά της κυβέρνησης και των μέτρων. Όποιος είναι κατά του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ .Όποιος είναι κατά της Αντιπολίτευσης που τα ψήφισε και όποιος είναι υπέρ της ίδιας Αντιπολίτευσης που δεν τα στηρίζει . Όποιος μετέχει στη ΓΣΕΕ που παρεμπιπτόντως ήθελε να μετατρέψει, τις τρεις- πέντε σταθερές απεργίες το χρόνο που προαναγγέλλει, σε σταθερές γιορτές όπως στο εορτολόγιο. 

Σαν τα Χριστούγεννα,  πχ… Να γνωρίζεις δηλαδή πότε κάθεσαι λόγω ΓΣΕΕ, από την αρχή του χρόνου. Όχι σαν το Πάσχα τύπου,  φέτος μπουφάν, του χρόνου παρεό στη παραλία. Να ξέρεις ρε αδερφέ να το κανονίζεις.. 

Το ΠΑΜΕ απεργεί πριβέ. Μην κολλήσει κάτι από τους άλλους. Κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατά των πάντων υπέρ του λαού, ο οποίος όμως είναι ο δικός του ο λαός. Όχι των υπόλοιπων. Οι άλλοι υπόλοιποι τώρα, δεν έχουν ενημερώσει δηλαδή Νεοδημοκράτες χωρίς αρχηγό, με πέντε υποψήφιους, που έχουν τα δικά τους. Και δεν γνωρίζω αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τη ΓΣΕΕ. Το “ΠΑΣΟΚ  είναι εδώ” κι εκεί κι αλλού και παραπέρα, οπότε ως το μόνο που δεν έχει τέτοια προβλήματα, θα απεργήσει. Ο Λεβέντης δεν άκουσα...