Ένα πράγμα είναι που δεν δικαιούται να αγγίξει καμιά κυβέρνηση και υποθέτω θα έχει το μυαλό να μην το κάνει είναι αυτό που θα ενώσει τους πάντες σε ένα ξεσηκωμό, που δεν θα έχει προηγούμενο. Έτσι μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει κανείς να βάλει χέρι στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Είναι τα χάπια μας.

Όχι χάπια πίεσης, διαβήτη, ασθένειας κλπ. Αυτά κομμάτια να γίνουν. Τα παντός είδους αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, υπνωτικά κλπ., τα οποία ευτυχώς υπάρχουν άφθονα στο εμπόριο αλλά και στα σπίτια, στις τσάντες, στα γραφεία, στα κομοδίνα. Τα περισσότερα θα πρέπει να χορηγούνται, όχι δωρεάν για να μην το παρακάνω. Αλλά σε τιμές προσιτές.

Πάρ' τα μου όλα, αλλά όχι το χάπι!

Είναι το μοναδικό που θα μείνει στη φαρέτρα του λαού, τελευταίο. Δηλαδή έχουμε κάνει τόσα χρόνια, να βρούμε τον τύπο μας. Και να μας τα καταργήσει ή να αυξήσει τις τιμές; Θα μας βρει ενωμένους μια γροθιά. Και δικαιολογημένα. Γιατί εδώ που τα λέμε προσωπικά από τον τόσο κόσμο που γνωρίζω, μόνο ένα άτομο από τους γύρω μου, δεν παίρνει. Είναι ειδικών προδιαγραφών από μόνο του. Δεν το πιάνανε προφανώς και δεν βρέθηκε γιατρός να του συστήσει κάτι.

Όλοι οι υπόλοιποι…

Μα με το χαμόγελο, μα με την ηρεμία και αυτό το μάτι του βοδιού, απαντάμε όλοι άνετα στην ερώτηση. Τι γίνεται; «Τι θες να γίνει μωρέ μια απ' τα ίδια… Σάματι δεν τα ήξερες;» Ωωωχ ….δηλαδή ναι. Γιατί που να τολμήσεις να πεις. Όχι φίλε δεν τα ήξερα. Πως να ξέρω δηλαδή όλα αυτά που παρακολουθώ; Τον ντουβρουτζά δεν τον είχα προβλέψει. Τι είμαι; Κι δώστου ολόκληρο, μισό, ένα τέταρτο, από την καρτέλα… Σε τακτά διαστήματα, μην περάσει η επήρεια και αρχίσει το σύνδρομο, της στέρησης …

Ακούς το «Ναι σε Όλα» και τη βγάζεις απ' την τσάντα την καρτέλα μπροστά σου, να τη βλέπεις. Ακούς το «Ναι στα πολλά και Όχι στο 1 στο 12 και 35» ειδικά… Σκέφτεσαι μήπως να τα γράψω στο Τζόκερ τα περισσευούμενα;

Είχα διαβάσει μια φορά ότι οι Κινέζοι, αν γίνει δυστύχημα μπροστά τους, (κατά προτίμηση θανατηφόρο), παίζουν τα νούμερα της πινακίδας του αυτοκινήτου, την ημερομηνία, την ώρα που έγινε, την ηλικία του νεκρού και όποιο άλλο νούμερο προκύπτει απ' το γεγονός. Και να δεις που τους βγαίνει..

Η σκηνή η ίδια, το παλκοσένικο στη θέση, του το έργο βαρετό, οι πρωταγωνιστές σίγουροι, γιατί τα εισιτήρια ήταν προπωλημένα.

Η μόνη πρωτοτυπία τη χθεσινή μεγαλειώδη βραδιά, ήταν σε ένα αίτημα του Λοβέρδου προς υπουργό Σταθάκη που του διευκρίνισε ότι δεν το καταλαβαίνει καλά… «Δεν είναι σαφές» του είπε το συγκεκριμένο. Όλα τα αλλά οκ. Ο υπουργός απάντησε θα το εξετάσει. Ο Λοβέρδος τον κοίταξε αυστηρά . Να το κάνετε πριν ψηφιστεί. Και ο υπουργός Σταθάκης ανατρίχιασε «όχι βέβαια» απάντησε με αυστηρό ύφος .

Λες και ο Λοβέρδος δεν ξέρει ότι:

Δεν είναι ο μεταφραστής παρών στη συνεδρίαση, (καθότι ακόμη κρατάει και κάποιο πρόσχημα). Δεν είναι και Έλληνας επίσης ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Να είναι όλα σαφή. Με αυτά και αυτά πέρασε η ώρα μας. Σημείωσα τα νούμερα των άρθρων που δεν ψηφίστηκαν για καλό και για κακό.

Και έπεσα ήσυχη στο κρεβάτι μου. Αδειάζοντας την καρτέλα.

Σκεπτόμενη δε, πόσο τυχερός λαός είμαστε. Σε σχέση πάντα με τους Ευρωπαίους. Από την άποψη, ότι αυτοί πρέπει όχι μόνο να αλλάξουν συνταγή γιατρού, αλλά και να αυξήσουν τη δόση. Δεδομένου ότι ζουν σε τέτοιο πανικό, που αν σήμερα κάποιος βγει σε μια πλατεία ή σε χώρο που είναι συγκεντρωμένο πλήθος και πει…Ωχ παραπάτησα..

Λίγο πιο δυνατά από ψίθυρο…

Έχει σαλτάρει το πλήθος στο δέκατο του δευτερολέπτου. Όπου φύγει - φύγει ένα πράμα…

Ενώ ταυτόχρονα σε χρόνο ντετέ, ο παθών. Βλέπει το Χριστό φαντάρο μέσα από την κάνη το αυτόματου, μεταξύ φρυδιών και μύτης. Έχουν προσγειωθεί οι χειροπέδες και δένονται, από μόνες τους στα χέρια του από το πουθενά. Έχει βρεθεί αλυσοδεμένος και χαμένος από το πρόσωπο του πλανήτη..

Για όσο και εφόσον η υπηρεσία το κρίνει σκόπιμο…

Να εκτιμάμε τουλάχιστον ότι εμείς στα χάπια έχουμε πέσει από χρόνια. Και το χειριζόμαστε άψογα..