Εχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια ότι κάνουμε περικοπή των συντάξεων για να προστατέψουμε το δώρο του συνταξιούχου, κόβουμε το δώρο στα διακόσια ευρώ για να προστατέψουμε τα επιδόματα.

Κόβουμε τελείως το δώρο και τα επιδόματα για να προστατέψουμε τις συντάξεις. Κόβουμε τη δωρεάν υγεία για να προστατέψουμε τον ασφαλισμένο. Βάζουμε εισιτήριο στα νοσοκομεία για να τα προστατέψουμε από το κλείσιμο. Φορολογούμε τα σπίτια για να προστατέψουμε το κράτος, Θα παραμείνει η φορολογία στα σπίτια για να προστατέψουμε τις τράπεζες. Θα γίνονται με κριτήρια οι πλειστηριασμοί για να προστατέψουμε φτωχούς και άπορους. Θα σας τα πάρουμε τα σπίτια για να σας προστατέψουμε από τη μοναξιά.

Κατά τον Μακιαβέλλι…

Κάνε το κακό μια κι έξω, 

αλλά το καλό δίνε το σιγά-σιγά.

Δεν το πρόσεξε κανείς βέβαια το δεύτερο. Αλλά όλα αυτά έγιναν χωρίς καμιά σύσκεψη αρχηγών. Φάνταζαν τόσο πρωτότυπα, να τα εφαρμόσει  η εκάστοτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις μόνη της. Μόνο με μέηλ. Προσωπικά και εμπιστευτικά. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι διαδικασίες έγιναν πιο δημοκρατικές και οι αποφάσεις συνολικές. Χαρακτηριστικό της Αριστεράς. Χρειάζεται συναίνεση. Τα μέηλς διαβάζονται πλέον δυνατά σε όλους.

Δεν υπήρχε τότε και ο Λεβέντης, που όσο να πεις δίνει καινούργιο χρώμα με τις μελέτες και τα σημεία του. Η λεβεντιάδα γράφεται στα σημεία. Δεν φαίνεται να έχει τέλος η κατρακύλα. Είναι που λείπουν και τα συρματοπλέγματα να χωρίζουν το Αριστερά από το Δεξιά και το Πάνω απ το Κάτω. Όταν κατρακυλάς δεν διαχωρίζονται.

Κρίμα που δεν προτάθηκε δημοψήφισμα τώρα που το συνηθίσαμε. Ποτέ δεν είναι αργά… Θα ήταν πολύ πρωτότυπο να μη συμφωνήσουν οι αρχηγοί. Και να τους απειλήσει ο πρωθυπουργός ότι θα απευθυνθεί στο λαό για να αποφασίσει.

Τι όχι;