Σήμερα μετά από τα τραγικά γεγονότα του τελευταίου δεκαπενθήμερου, το Παρίσι γίνεται κέντρο πολύ σοβαρών αποφάσεων. Που αφορούν το Κλίμα. Σήμερα λοιπόν αποφασίζεται η πορεία του πλανήτη. Δεν είναι καλά τα πράγματα λέει. Είναι η τελευταία και καθοριστική συνάντηση-συνέδριο, για την πορεία του επόμενου αιώνα. Αιτία η υπερθέρμανση που αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό. Σε λιγότερο από εκατό χρόνια, o  Όλυμπος και μάλιστα η κορυφή του  θα είναι ωραιότατη, για μπητς μπαρ, παραλία το 2100.

Και αυτά όλα αν η θερμοκρασία ανέβει μόνο 2 βαθμούς….

Υπολογίζεται δε, ότι με την σημερινά δεδομένα, θα φτάσει και μπορεί  να υπερβεί τους 5.7Οπότε πιθανόν να είναι κατάλληλη, η κορυφή πάντα, για ωραιότατο scuba diving. Οι επιστήμονες λένε ότι το καλύτερο σενάριο-συμφωνίας σήμερα,  θα είναι να είμαστε στους 2.5 μέχρι 2.7 τότε. Το καλύτερο.  Άρα την παραλία την έχουμε εξασφαλισμένη . Δηλαδή από αυτά που κατάλαβα, μαζεύεται σήμερα το ανφάν  γκατέ, της επιστήμης να μας πει να επενδύσουμε σε  μαγιό, ομπρέλες, σωσίβια,  μπρατσάκια και πετσέτες  για το μέλλον.

Μερσί για την προειδοποίηση.

Και αφού έχουμε ακούσει τα τελευταία είκοσι χρόνια, ότι υπεύθυνα ήταν μια σειρά από πολύ σημαντικά πράγματα που χάλασαν τον καιρό .Όπως πχ η λάκ που έβαζε με τους τόνους η Λίτσα, ια να διατηρεί το φουσκωτό λάχανο μαλλί. Το πλαστικό μπουκάλι που διέπρεψε από τη δεκαετία του 60. Με την καλύτερη διαφήμιση από το Χόλυγουντ (ποιος θα ξεχάσει τη Σαμπρίνα της Ωντρευ Χέμπορν, που έκοβε φλέβα για τον Χάμφρευ Μπόγκαρτ πρωτοπόρο βιομήχανο εφευρέτη του νάυλον)….

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, πριν μια δεκαετία περίπου, που έλεγε ότι “προσωπικά” και αποκλειστικά, ο άνθρωπος είναι κατά 95% υπεύθυνος, που ζεσταίνεται ο πλανήτης, με την καθημερινότητα του. Και όχι η βιομηχανία, οι πόλεμοι με το εμπλουτισμένο ουράνιο, οι Χιροσίμα, το Βιετνάμ, η εξαφάνιση του Αμαζόνιου. Η Ινδονησία που καίγεται μήνες τώρα μέχρι και κάτω από το χώμα, χωρίς να μπορεί να ελέγξει κανείς, μια φωτιά που μέχρι σήμερα έχει κάψει χώρο ισοδύναμο με τρεις ευρωπαϊκές χώρες. Και η ζημιά πρόχειρα μετράει 30 δις, η Μέση Ανατολή ..κλπ. Στη συνέχεια άλλος λόγος είναι,  η γελάδα που πέρδεται και αφήνει τρομερές ποσότητες από μεθάνιο, στην ατμόσφαιρα (δέκα χρόνια μελέτη επί του θέματος από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα των ιδρυμάτων)

Σήμερα φτάσαμε  στο Δια ταύτα.

Ότι και να γίνει τους δυο βαθμούς αύξησης τους έχεις στο τσεπάκι. Άρα, επειδή πάντα ο χειμώνας, είναι πιο ακριβός από το καλοκαίρι, ας δούμε την θετική πλευρά του θέματος..

Ο Hubert Reeves…καναδέζος από τους πιο διάσημους αστροφυσικούς στον κόσμο

είπε..

«Ο άνθρωπος είναι το πιο ανόητο είδος.

Δοξάζει ένα θεό αόρατο και καταστρέφει μια Φύση ορατή,

Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η φύση, που καταστρέφει είναι αυτός ο Θεός που δοξάζει»…