Σοκ ! H Λεπέν κέρδισε έξη στις δεκατρείς περιφέρειες τη Γαλλίας. Στον πρώτο γύρο βέβαια. Αλλά τις τέσσερις τις έχει στην τσέπη και τις δύο, μάλλον ως πολύ βέβαιες. Την μια δε με την ανιψιά της, με το ίδιο επίθετο, που δεν είναι ίδιο (Maréchal) είναι το πραγματικός. Αυτό του πατέρα της. Το Λεπέν είναι της μαμάς της θείας και του παππού.. Τώρα όμως χρειάζεται Τα ίδια μαλλιά. Κόπια το σενάριο, διαφορετική ηλικία.

26 χρονών η μικρή Λεπέν. Στα 42% ο πρώτος γύρος των εκλογών. Ότι δηλαδή, στα 26, έχει τεράστια πολιτική πείρα και για αυτό, οι γάλλοι κατάλαβαν, ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη. Προσωπικά, πολιτική και τους συνδυασμούς της, δεν πολύ γνωρίζω, εκτός από την τοπική κατάσταση βέβαια, αναγκαστικά. Και μόνο αυτό που μας επιτρέπεται.

Μιλάω με ανθρώπους όμως που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα. Ένας από αυτούς εδώ και πάρα πολύ καιρό μου το είχε πει και εξηγήσει το πως και το γιατί. Καμιά έκπληξη. Για τους γάλλους σίγουρα. Όχι μόνο γιατί η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη εδώ και πολλά χρόνια, οικονομικά πολιτικά και κοινωνικά.

Μιλάμε για ένα λαό απελπισμένο μετά  την αποχώρηση του Σιράκ. Με ενδιάμεσο τον Σαρκοζί. Και αποκορύφωμα τον Ολαντ. Ο οποίος έκανε το καλύτερο που μπορούσε, για χάρη της Λεπέν . Για τη υπόλοιπη Ευρώπη επίσης. Καμιά έκπληξη... Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτό που ζει την οδηγεί σε καταστάσεις συντηρητισμού. Και γιατί όχι ολοκληρωτισμού. Άλλωστε το βιώνουμε  στο πετσί μας. Οι γάλλοι όπως οι γερμανοί, οι ιταλοί, εμείς και οι πάντες, κινούνται σταθερά και μεθοδικά,  εκτός κάθε Δημοκρατικής διαδικασίας

Και προπαντός εκτός Εθνικού Συντάγματος. Οι πάντες. Καμιά έκπληξη λοιπόν για τους γνωρίζοντες. Μόνο ο Τύπος έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Ο Τύπος ο οποίος είχε τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο. Κάτι πρέπει να παίξει κι αυτός. Η Λεπέν απευθύνεται στη Μνήμη των γάλλων. Την συνολική, την προσωπική, την εθνική. Έχοντας απέναντι της μια Αριστερά που όχι μόνο δεν πρόβαλε  αλλά δεν θέλει και καθόλου να ανακατεύεται με μνήμες. Ανατριχιάζει. Πατάει  μόνο σε Αρχές-Δικαιώματα -Ελευθερίες.

Έτσι γενικά και θεωρητικά. Τα οποία συστηματικά  με  φροντίδα και συνέπεια καταπάτησε ένα προς ένα. Απέδειξε λοιπόν ότι ποτέ δεν τα πίστεψε, ούτε τα υπηρέτησε, ούτε καν τα μνημονεύει.. Προσοχή μιλάω για την σημερινή αποκαλούμενη «Αριστερά» των διάφορων Ρέντσι, Ολαντ, Τσίπρα, Σίλβα, Ποδέμος και λοιπών..

Την Αριστερά των Αρχών γρήγορου Wifi. Συνδέσου- Συμφώνησε - Μοίρασε, με μεγάλη ταχύτητα. Την Wifi Αριστερά. Connect-Like-Share. Η οποία ναι, πιθανόν σε σαράντα χρόνια από τώρα να είχε επιτυχία.. Δεν το πιστεύω.. .Ξεπερασμένη θα βρισκόταν πάλι. Αλλά στο σήμερα που ακόμη υπάρχουν γενιές με ανθρώπους που… «Θυμάμαι -Διαβάζω- Σκέφτομαι» Είναι η κατάλληλη συνταγή για τις Λεπέν του κόσμου…