Είχε και το αστείο κομμάτι πάντως η σκηνή. Αλλά τι να το κάνεις. Μιλάω για τα νούμερα που επίσημα και με το κύρος του, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών από βήματος. Έτσι out of the blue… Σαν να είχε μια επιφοίτηση. Σαν μια άγνωστη φωνή να του ψιθύρισε. Πες αυτούς τους αριθμούς. Μεταφυσικά. Να τους βάλεις να τρέχουν. Ότι είμαστε ήρεμοι και ξαπλωτοί δηλαδή. Ενόψει γιορτών που στην καλύτερη θα φάμε μακαρόνια με κιμά. Πες μου εσύ με το τζόκερ σε τέτοια έξαρση, το μισό προϋπολογισμό της χώρας δηλαδή. Ότι δεν την πάτησες.

Η ερώτηση που κυκλοφορούσε μετά σε τηλέφωνα, ινμποξ, μηνύματα ήταν: Θα τα παίξεις; Ηλεκτρισμένα. Αλίμονο μπορείς να μην το κάνεις; Ολόκληρη Αρχή της χώρας, σου βγάζει πέντε αριθμούς από τη σακούλα. Και να μη θες, πας στο πρακτορείο. Έτσι κι αλλιώς εδώ που τα λέμε από που να περιμένεις άσπρη μέρα. Αν όχι απ το τζόγο; Σε μια χώρα που το μόνο που έχει μείνει αφορολόγητο τυπικά είναι η πορνεία και ο τζόγος. Για το πρώτο δεν μας παίρνει για πολλούς λόγους.

Άλλωστε διαψεύσθηκε σφόδρα και εκείνο το άρθρο .Ότι δηλαδή οι φοιτήτριες στην Ελλάδα εκδίδονται για την τυρόπιτα. Άρα η μόνη μας ελπίδα είναι το τζόκερ. Πως αλλιώς να ελπίσεις ότι θα τη βγάλεις; Φυσικά και το γνωρίζει αυτό, ο υπουργός. Θεωρώ ότι μετά από μεγάλη σκέψη είπε «να βοηθήσω». Και έριξε στο τραπέζι πέντε νούμερα. Τώρα, μας μένει το ποιόν. Φαντάζομαι ότι ο ΟΠΑΠ θα έτριβε τα χέρια του με τις εισπράξεις. Αλλά πως να πεις κι εσύ, ο απλός τύπος, δηλαδή. Όχι δεν πάω. Και αν;…

Αυτό το Αν που κινεί τον Κόσμο. Το Αν της Τύχης. Της Ελπίδας να πω. Πήγα λοιπόν κι εγώ, μαζί με εκατομμύρια άλλους και ρίξαμε όλοι τα ίδια νούμερα. Του υπουργού. Αφού το παιδί στη μηχανή, ούτε καν με ρώτησε. Μου λέει άσε, ξέρω - ξέρω. Σκεφτόμουνα μετά, κάτι που κατά τύχη είχα διαβάσει παλιά. Ότι σε χώρες, χωρίς ανεργίες και βάσανα με επίπεδο υψηλό, ο τζόγος ευδοκιμεί πολύ λιγότερο από άλλες που είναι χαμηλού βιοτικού επιπέδου. Σε κρίση. Η Αφρική ας πούμε είναι ο παράδεισος του τζογαδόρου. Αλλά τι με νοιάζει εμένα, θα μου πεις το κοινωνικό κομμάτι. Εδώ μετράει ότι την πατήσαμε. Στηριχθήκαμε στα λόγια, του υπουργού. Τζούφια. Κανείς μας δεν σκέφτεται ότι ο Κόσμος, που φτιάξαμε ,είναι ένα τεράστιο Καζίνο. Το ότι επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνεσαι και συμμετέχεις στη ρουλέτα..Δεν σημαίνει ότι θα κερδίσεις κιόλας. Εκτός αν σου προτείνουν ρώσικη….

Τέλος πάντων την επόμενη, σφίξου να τα βγάλεις μόνος σου τα νούμερα. Το τζόκερ ανεβαίνει.