“Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ” κύριε (το όνομα του εκάστοτε δημοσιογράφου). Είναι η συνέχεια του “εδώ απόψε θα πούμε αλήθειες κύριε Χατζηνικολάου”. Στην προεκλογική συνέντευξη της πρώτης παρά τρίχα, αριστεράς κυβέρνησης. Ποιος ξέρει ποιος τον έχει πείσει, ότι αυτό του δίνει ένα είδος κύρους ή μάλλον ασυλίας, το “θέλω να ξεκαθαρίσω”. Αυθαίρετα χωρίς να το ζητήσει κανείς. Μόλις του γίνει η ερώτηση (δεν έχει μάθει δε ότι ο συνεντευξιαζόμενος δεν αναφέρει στην κάθε απάντηση, το όνομα του ερωτώντος ,εκνευριστικότατο για τον θεατή). Σαφές, ότι κερδίζει χρόνο.

Όπως στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ή ο συνήγορος που χρησιμοποιεί σε κάθε φράση του το “Κύριε Πρόεδρε”. Εκτός που “το ξεκαθαρίζω” σημαίνει υποσυνείδητα, ότι από όλο το μπλεγμένο και βρώμικο. Το “συγκεκριμένο κάτι” το ξεκαθαρίζω. Η ανάγκη να γίνεις κατανοητός. Αλλά σε τι;

Σε ποια ακριβώς φάση δεν ήσουνα σαφής και θέλεις να το βιδώσεις, στο μυαλό του απέναντι; Να “ξεκαθαρίσουμε” λοιπόν τα εξής. Από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον. Εκτός από την κουτσομπολίστικη και αν θες γραφική, υποδομή του όλου θέματος των Αρχηγών. Δεν αφορά και δεν απασχολεί κανέναν το πως στήθηκε αυτή η ιστορία. Δεν ήταν το θέμα μας, ούτε πως θα μπείτε ούτε πως θα βγείτε, απ το συμβούλιο..

Δεν έχετε καμιά δικαιοδοσία, σε καμία απόφαση κι αυτό είναι πάνω από “ξεκαθαρισμένο”. Ξεκάθαρο μας είναι επίσης, ότι είμαστε πακεταρισμένοι, από όλους εσάς μαζί, στην πιο βρώμικη ιστορία, που έχει παιχτεί πάνω στην πλάτη μας. Από αιώνων. Κι αυτό δεν χρειάζεται ξεκαθάρισμα είναι σαφές. Δεν ξεκαθαρίζετε, επίσης κύριε πρωθυπουργέ, ποιός μας κυβερνάει, όταν δεν μπορείτε, ούτε μια τελεία, να ψηφίσετε μόνοι σας. ’Όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη τροπολογία Φίλη, Δεν ξεκαθαρίσατε, επίσης τι σημαίνει “εξωτερική πολιτική” για μας…

Όχι για σας….

Υπάρχει διάσταση μεταξύ υμών κυβερνώντων, και ημών πολιτών. Θα το αντιμετωπίσετε σύντομα. Δεν ξεκαθαρίσατε, το γιατί η Τουρκία διεκδίκησε και πήρε το κονδύλι των τριών δις. 500 εκ. από την ευρωπαϊκή ένωση. Και τα υπόλοιπα από τα εθνικά κοινοβούλια. Βάσει ψηφοφορίας . Δηλαδή, “ξεκαθαρίζω” κι εγώ. Η Ελλάδα θα πληρώσει το ποσοστό της στην Τουρκία, για τους μετανάστες που μας στέλνει; Ξεκαθαρίστε το κι εσείς, γιατί γελάει ο κόσμος. Δεν ξεκαθαρίσατε, πως μιλάτε για “διαπλοκή” και διαπλεκόμενους, όταν ένα χρόνο τώρα όχι μόνο δεν έχετε κάνει τίποτα… Αλλά έχετε μέσα στους κόλπους σας ,τα δικά σας βρώμικα. Και ας υποθέσουμε ότι θέλατε..

Ποιος θα σας δώσει την άδεια να το κάνετε;

Δεν μας ξεκαθαρίσατε, το ποιος είναι αυτός που μπορεί να πάει στην Ευρώπη, να την βάλει στον τοίχο, δικαιωματικά . Επειδή καταφανώς καταπατώνται βασικά δικαιώματα αδυνάμων ομάδων του ελληνικού λαού .Κατά παραβίαση και παράβαση, όποιας διεθνούς συνθήκης Ατομικών και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Πράγμα για το οποίο σκίζατε τα ιμάτια σας πέρσι. Αυτό δε, ενώ ήδη υπάρχει η επίσημη αναγνώριση, ότι η χώρα βρίσκεται σε “ανθρωπιστική κρίση”.

Και από τον ΟΗΕ και από τον ίδιο, τον πρόεδρο της Κομισιόν. Δεν χρησιμοποιήσατε, ένα χρόνο τώρα το δικαίωμα ,που σας δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Για την άμεση υποχρέωση, που έχουν και οι δύο οργανισμοί, σ αυτήν την περίπτωση για την αντιμετώπιση της. Δεν

μας ξεκαθαρίσατε, γιατί δεν έχει εκταμιευθεί ούτε σεντ από τα τρία δις του Γιουνκέρ για την αντιμετώπιση αυτής της Κρίσης. Τέλος, θέλω εγώ να ξεκαθαρίσω κάτι (με το φτωχό μου το μυαλό) να βοηθήσω την κατάσταση . Το θέμα “Ασφαλιστικό”…έχει μια προϋπόθεση που δεν είναι φιλοσοφική, αλλά στο έπακρο ρεαλιστική, ξεκαθαρισμένα. Ονομάζεται δουλειά ή εργασία ή απασχόληση , πρέπει να υπάρχουν εργοδότες εργαζόμενοι επενδύσεις. Πριν από εισφορές, πριν από παροχές, πριν από ηλικίες, πριν από συντάξεις. Για να υπάρξει. Και πόσο μάλλον, να μεταρρυθμιστεί. Να το ξεκαθαρίσουμε εδώ, γιατί δεν άκουσα να το αναφέρετε.. Το βασικότερο όμως, δεν ξεκαθαρίσατε κι αυτό σίγουρα είστε ο μόνος, που μπορεί να το κάνετε. Ποιος είναι ο αξεκαθάριστος τελικά ο Τσίπρας πριν ή ο νυν..

Κι αν είναι ο πριν γιατί να πιστέψουμε τον νυν. Τι έχει να μας ξεκαθαρίσει;