Βέβαια θα μου πεις αυτά που ακούγονται για το Ασφαλιστικό, είναι του γιατρού.

Αλλά μήπως του γιατρού δεν ήτανε κι όσα ζούμε; Ποιος θα του έλεγες, αυτά που περνάμε και δεν θα σου φορούσε το πουκαμισάκι το κρουαζέ επειγόντως.

Πριν πολύ λίγα χρόνια.Όχι έναν αιώνα πίσω. Ούτε πέντε. Άρα μην βιαζόμαστε να πούμε. «Αυτά δεν γίνονται». Έτσι λέγαμε και για την παρούσα κατάσταση. «Δεν γίνονται αυτά ρε». Τελεία. Μέσα στο οι συντάξεις όλες 300 ευρώ . Όχι οι συντάξεις, οι επικουρικές. Όχι οι επικουρικές καταργούνται. Όχι δεν καταργούνται, μειώνονται στο 50%. Όχι το εφάπαξ καταργείται. Όχι αυτό μειώνεται. Οι αγροτικές καταργούνται. Όχι αυτές μένουν. Ποιες καταργούνται;

Αυτoνών που είναι ιδιοκτήτες σπιτιών; Δηλαδή; Δηλαδή έχεις σπίτι, δεν έχεις σύνταξη; Ναι κάτι τέτοιο διάβασα. Τώρα αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα το 2010 ανήρχετο στο 70% του πληθυσμού. Που σημαίνει δύο στους τρεις έλληνες ήταν ιδιοκτήτες. Το πολύ μεγάλο δε ποσοστό των ιδιοκτητών, είναι σε σύνταξη ή τέλος πάντων κοντά. Επειδή δε, δεν μου προκύπτει από πουθενά και το «νέος εργαζόμενος αμοιβόμενος σταθερά με προσόντα ψάχνει». Μάλλον απίθανο ακούγεται.

Τότε το 50% από το 70% (για να δίνω κι εγώ νούμερα που είναι της μόδας) των ιδιοκτητών, θα μείνει χωρίς σύνταξη.

- Μάλλον.

- Ωραία. Μένοντας χωρίς σύνταξη βέβαια δεν θα πληρώνει το δάνειο. Γιατί μην ξεχνάμε το 90% της ιδιοκτησίας σπιτιού είναι με δάνειο.

- Σωστά.Μην πληρώνοντας το δάνειο. Θα του πάρει το σπίτι η τράπεζα.

- Μπορεί και όχι, να προλάβει η εφορία. Μπααα, μάλλον η εφορία όχι, γιατί δεν θά 'χει εισόδημα. Αρα δεν θα χρωστάει. Μπορεί να χρωστάει από τότε που νόμιζε ότι είχε σπίτι και σύνταξη. Τα προηγούμενα δηλαδή. Ας μείνουμε στην Τράπεζα, μην το μπουρδουκλώσουμε. Ναι, να το ξεκαθαρίσουμε. Αρα το σπίτι θα το πάρει η τράπεζα.

- Ε, προφανώς. Ναι αλλά άμα του πάρει το σπίτι η τράπεζα, αυτός θα χει δικαίωμα στη σύνταξη. Μάλλον. Οπότε το θεμελιώδες πρόβλημα είναι να προλάβει να σου πάρει το σπίτι η τράπεζα. Για να μην χάσεις την σύνταξη σου. Δεν το βρίσκω άσχημο σαν σύστημα. Και ειδικά για όσους λύνουν σταυρόλεξα. Που φαίνεται ότι το κάνουν ο Κατρύγκαλος και η παρέα του. Που προφανώς μόλις το τελειώσουν, θα μας το παραδώσουν λυμένο.

ΥΓ ... Το πάνω κείμενο είναι ένας διάλογος με τον εσωτερικό μου κόσμο. Που δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς νηφάλιος. ΛΟΓΩ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Οπότε μην πάρετε κατά γράμμα τους συλλογισμούς.