Αν πάντως μαζέψεις τις πληροφορίες, που κάθε μέρα συγκεντρώνονται να βομβαρδίσουν, τον Homo Interneticus. Είναι αλήθεια ότι δεν περνάς καλά. Και πόσο μάλλον εμείς οι δημοσιογράφοι.  Που θα ψάξεις όσο να ναι, σε όσο περισσότερες πηγές μπορείς. Μήπως και πρώτος κάνεις την επιτυχία. Αν κι εδώ που τα λέμε δεν ψάχνεις πια, σε τρακάρει μετωπικά. Η είδηση. Πως να την αγνοήσεις. Το πρόβλημα το δικό μου, είναι ότι έχουν συγχωνευτεί πολλά επαγγέλματα μαζί. Ας πούμε του σκηνοθέτη, του συγγραφέα, του δημοσιογράφου και του ηθοποιού, τείνουν να γίνουν τέσσερα σε ένα…

Τα οποία σε πολύ μεγάλο, για να μην πω στο μέγιστο βαθμό, δουλεύουν με ένα στόχο. Να αναδείξουν (και όταν λέω να αναδείξουν, δεν είναι δεδομένη η καλή πλευρά πάντα) . Τον πολιτικό. Τον εκάστοτε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, την ιδέα μου την έδωσε, ο Τραμπ. Και το youtube που έχει γεμίσει από τους άθλους του. Τι είπε, με ποιόν τά έβαλε, τι πρότεινε, τι θα κάνει, σαν πρόεδρος. Δεν υπάρχει ο τύπος. 
Ποιός τον σκηνοθετεί άραγε; Ποιός του γράφει;

Μου διαφεύγει δε ποιά χρονιά, είχε πει ο Ντίσνευ να τον καταψύξουν. Αν λείπεις από αυτή την προεκλογική  φάση της Αμερικής σαν παραγωγός και εφευρέτης καρτούνς . Μεγάλη αδικία. Γέμισε ο κόσμος με δηλώσεις να «κλείσουμε την Αμερική» στους μουσουλμάνους. Τώρα εγώ δεν είμαι και εξπέρ σε τέτοια θέματα.  Αλλά κάπου είχα ακούσει για το μουσουλμανικό στοιχείο της Αμερικής, ότι ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια. Βέβαια χωρίς αυτό να μπορεί να γίνει βέβαιο και γνωστό. Δεδομένου ότι βάσει Καταστατικού Χάρτη, της χώρας είναι αυστηρά κατοχυρωμένη,  η ανεξιθρησκία.

Άρα δεν μπορούν να καταμετρηθούν παρά μόνο από τις χώρες που λείπουν…. Και αν. Πχ το 98 η πακιστανική κυβέρνηση, βάσει στοιχείων, μετρούσε  πακιστανούς μουσουλμάνους μετανάστες εγκατεστημένους στην Αμερική γύρω στα οκτώ εκατομμύρια. Είκοσι σχεδόν χρόνια πριν. Βάλε και τους υπόλοιπους, από άλλες χώρες, που δεν θα τους μετρήσω εγώ φυσικά. Τα ανεπίσημα στοιχεία λένε ότι είναι πάνω από είκοσι.

Ας πούμε ότι ο μελλοντικός πρόεδρος, κλείνει τα σύνορα για καινούργιους. Οι παλιοί; Θα τους στείλει πρόσφυγες; Και το βασικό ερώτημα είναι. Που θα τους στείλει; Εκεί που έφυγαν; Η προς τα δω ας πούμε. Να κάνει την Μερκελ να δευτερώσει σαν «πρόσωπο της χρονιάς». Με το «ανοιχτό μυαλό» της στο προσφυγικό. Το άλλο και ποιό σημαντικό δεν θα το συζητήσω το υπόλοιπο που είπε.

Περί ίντερνετ. Να κλείσει κι αυτό δηλαδή. Τι την θέλουμε  την ελευθερία του λόγου. Είναι bullshit (έτσι είπε) , Στην πατρίδα των Google,  Amazon,  Silicon Valley κλπ.. Θα το αφήσω στους ίδιους. Θα μου πεις, αν είναι δυνατόν,  να υπάρξει και μια πιθανότητα να βγει ο Πόρκι Πιγκ, (πετυχημένο καρτούν του μακαρίτη του κατεψυγμένου) πρόεδρος και κατά συνέπεια πλανητάρχης (ακόμη). Λογικά όχι. Λογικά όμως και ο Λεβέντης, ο δικός μας, πίτσες θα παράγγελνε με την ησυχία του, στις πετυχημένες εκπομπές του. Κατά κύριο λόγο..

Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον.
Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό.

Bertrand Russel