Η γιαγιά με τους βασιλικούς τα άνηθα και τους μαϊντανούς η προχτεσινή. Την έβγαλε καθαρή. Ούτε αντιτρομοκρατικές, ούτε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας. Άνδρες με κράνη γερανούς και όπλα. Όπως και ένας κουλουράς, τις προάλλες. Στα μουλωχτά. Κι αν δεν υπήρχαν κάμερες, να ζήσουμε την υπόθεση καστανάς. Δεν θα είχαμε ιδέα, για την έκταση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Άλλο να ακούς για φορολογικούς παράδεισους, οφσόρ, μαύρο χρήμα, μίζες και φοροαπαλλαγές. 

Κι άλλο να βλέπεις με τα μάτια σου το όπλο του εγκλήματος.

Τη φουφού.

Πείθεσαι ότι η Κυβέρνηση κάνει σοβαρή δουλειά πια. Και ειδικά το ΥΠΟΙΚ. Διότι τα μέσα υπάρχουν .Η διάθεση φάνηκε. Ο δρόμος άνοιξε. Για την μια κι έξω αντιμετώπιση και πάταξη της μάστιγας του αιώνα. Φοροδιαφυγή δεν χωράει πια σ αυτή τη χώρα. Το “γελοίο” σαφώς έχει περάσει σε άλλο επιστημονικό στάδιο. 

Πρέπει νά χεις πετσί και γούνα από τρίχωμα στο στομάχι σου, για να ισχυρίζεσαι,  ότι αυτή την κυβέρνηση την “πολεμάνε” τα σκούρα, γκρίζα, σκοτεινά, μαύρα και άλλα συμφέροντα. Τα οποία παρεπιπτόντως ούτε καν έχουν πάρει είδηση ότι υφίσταται. Η τέλος πάντων ότι άλλαξε κάτι από προηγούμενες δεκαετίες. Άρα τι ακριβώς να πολεμήσουν; Κάθε μέρα κι ένα σκετσάκι. Από αυτούς που δεν άφηναν να πέσει κάτω τίποτα, στους προηγούμενους με τις καταγγελίες τους.

Περάσαμε από το βαθειά σάπιο καθεστώς των Σαμαρά και σία, των πριν δηλαδή, που σφυροκοπούσε ο Σύριζα. Στο μην αγγίζετε “εύθραυστο”. Διότι ότι και να επισημάνεις είσαι “εχθρός της Δημοκρατίας. Το Αριστεράς, άστο πονάει.

Δεν χρειάζεται να τους πολεμήσει κανείς . Το καταφέρνουν μόνοι τους μια χαρά. Βγαίνει ο υπουργός προχτές και μιλάει για σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Του ζητούνται τα στοιχεία. Και απαντάει, “δεν μπορώ να μιλήσω γι αυτά, είναι προς διερεύνηση στη Δικαιοσύνη”. Ας μην σχολιάσουμε το ότι δεν έπρεπε καν να βγει να μιλήσει, αλλά να περιμένει κι ο ίδιος τη Δικαιοσύνη  και μετά να κάνει ανακοινώσεις.

Γιατί από κροτίδες και πυροτεχνήματα εγκώσαμε.

Έτσι είχε βγει και ο προηγούμενος, να καταγγείλει δημοσιογράφους διαφημιστικές και Τύπο Και άκρα του τάφου σιωπή ,έκτοτε. Εφόσον και αν, θέλει να είναι τυπικά εντάξει  βέβαια. Όπως ισχυρίζεται.

Θα ‘έπρεπε ή να έχει τα στοιχεία ή να περιμένει. Μην μιλήσουμε για την ενημέρωση και την δημοσιογραφία στην Ελλάδα που λίγο πολύ είναι γνωστή. Αλλά αυτή έχουμε μ’ αυτή πορευόμαστε. Από όλες τις πλευρές. Να πω για το ξέσπασμα.

Που το βρίσκω μεγάλη μαγκιά. Και απόλυτα θεμιτό. Αρκεί να είναι με το ίδιο σθένος που έγινε on air.  Μπροστά στους θεσμούς, ή τρόικα, ή δανειστές, ή τέλος πάντων όποιον αρμόδιο .Πάει να του επιβάλει Άποψη. Υποψιάζομαι, ο υπουργός αντέδρασε το ίδιο έντονα και με τσαμπουκά.. Όταν του παράγγειλαν : Ποιούς θα ορίσει διευθυντές νοσοκομείων ….να πάτησε πόδι. Με τα ίδια νεύρα και σθένος όταν του είπαν….. για περικοπές στην υγεία. Με τον ίδιο τσαμπουκά όταν χτύπαγε το χέρι στο τραπέζι.... να μην κλείσουν τμήματα κλινικές  εντατικές και άλλα. Όπως επίσης .....για τον άρτιο εφοδιασμό σε υλικό των νοσοκομείων. Μπροστά στους επιτηρητές του.

Αλλιώς , άσε μας κουκλίτσα μου που λέει και μια γνωστή μου…