Μια ποικιλία μάστορα κι ένα καραφάκι με τέσσερα ποτήρια στο 15. Το πρόσωπο έχει σεκλέτια. Μη χειρότερα. Τι να σκεφτώ δεν ξέρω. Έχουν βαλθεί να μην αφήσουν να πέσει κάτω τίποτα από την «άσκηση επαγγέλματος»  ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα την κάνουν και upgrated. Ε ναι γιατί τουλάχιστον τριάντα χρόνια πριν, στην πίστα, ανέβαινε ο υπουργός και η κυρία που τον συνόδευε, έπεφτε στα γόνατα και στα παλαμάκια. Σήμερα χορεύει η κυρία κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στα παλαμάκια δεν πρόσεξα. Ξέρω, δεν ξέρω λες τι σκέφτεσαι;. Θα πεις έλεος κυρά μου ο στόμας σου πια. Γιορτές έρχονται ο τελευταίος μήνας είναι. Δεν είναι άνθρωποι οι πολιτικοί  να διασκεδάσουν;  Να πάνε ένα θέατρο ένα μπουζούκι. Πως θα δώσουν κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι δηλαδή εντάξει μπορεί να τη βγάζουμε δύσκολα. Αλλά δεν κωλώνουμε, ρε συ. Και το ζεϊμπέκικο δεν είναι τσιφτετέλι ολαρία-  ολαλά και όπα είπα λέω. Έχει ένα βάρος έναν καημό έναν νταλκά. Τύπου «μη με βλέπεις που γλεντάω». Γλεντάει  ο πόνος μέσα μου. Και να τον μάθεις θέλω.

Χορεύω για την πάρτη σου. Εσένα του ταλαίπωρου. Θα μου πεις ο καθένας, κάνει τις μεταφράσεις των πράξεων του απέναντι,  όχι μόνο όπως  τον βολεύουν, αλλά και ανάλογα με τις προσωπικές του καταβολές. Τι να καταλάβεις εσύ που βάζεις τριάντα διλήμματα την μέρα, στον εαυτό σου; ΕΝΦΙΑ ή γαλοπούλα; Τέλη κυκλοφορίας ή βασιλόπιτα; Δόση της εφορίας ή βενζίνη;

Η μήπως δεν είναι έτσι; Κι εσύ στο ζεϊμπέκικο πρέπει να βρεις την έκφραση και λύσεις σου; Μήπως είναι μήνυμα για το λαό; Άσχετο. Αλλά τι δεν πάει καλά στην κα Γεροβασίλη; Να θέλει να βγάλει το νταλκά της δημόσια; Η κυβέρνηση από ότι δηλώνεται ένθεν και ένθεν. Παρόλο τον πόλεμο των καστανάδων, λαϊκιστών και άλλων ομάδων  με βαρύ οικονομικό  παρελθόν, που υφίσταται. Μια χαρά τα καταφέρνει .Όλα θα τα λύσει. Τα προσωπικά του εκάστοτε εκπροσώπου της, δεν πρέπει να ενδιαφέρουν κανέναν.

Άρα καταλήγουμε στο πολύ καλά έκανε και τα δωσε όλα στην πίστα.. Και πως το είχε πει τότε, ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος; Τα μπουζουξίδικα  είναι πνευματικά κέντρα. Να συμπληρώσω και δημιουργικά. Το ΠΑΣΟΚ από καταβολών του, δεν είναι κόμμα, δεν είναι ιδεολογία. Είναι επάγγελμα. Με πολύ βαθιά ρίζα και παράδοση στον Έλληνα. Και θα είναι πάντα. Στηριγμένο στην Αρχή..

Είμαστε εδώ στη Γη για να κάνουμε το καλό στους άλλους.
Για ποιο λόγο είναι οι άλλοι εδώ, δεν ξέρω.

W.H. Auden