Δυστυχώς, είναι καιρός που έχω καταλάβει, ότι η Κρίση που περνάμε δεν είναι οικονομική.

Ούτε συστημική.  Διότι το σύστημα δεν έχει κουνηθεί εκατοστό από τη θέση, του τόσα χρόνια. Ούτε κάποιας άλλης γενικής κατηγορίας και μορφής.  Είναι Ανθρωπολογική. Της Ανθρωπολογίας δηλαδή σαν επιστήμης. Οι καιροί θα  αναδείξουν ένα καινούργιο μοντέλο ανθρώπου. Τον «σαλτιμπάγκο». Τον εξελεγμένο όμως σαλτιμπάγκο.

Αυτόν που σαλτάρει τους πάγκους. Όχι μεταφορικά, στην κυριολεξία. Όπου πάγκος, ίσον εμπόδιο. Και όπου, εμπόδιο μπορεί να λογιστεί κάθε τι, που μου «κόβει» το δρόμο. Τώρα εγώ αδυνατώ προσωπικά να μιλήσω, για το χθεσινό χάπενινγκ-παράσταση πολιτικού,  που έφτασε έξω απ το θέατρο. 

Για να πάρει μέρος με το δικό του χάπενινγκ, σε άλλη παράσταση, ξένη δηλαδή, του άλλου . Και αδυνατώ, διότι με τον συγκεκριμένο βρίσκομαι σε αντιδικία. Και μου ζητάει μια περιουσία. Πιθανόν να είμαι και η μόνη δημοσιογράφος που τό χει πάθει, από τον συγκεκριμένο πάντα. Ξαφνικά κλήθηκα με αγωγές να «πληρώσω» μια απάντηση που έδωσα.

Σε κατά την γνώμη μου προσβλητικές δηλώσεις του. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να σχολιάσω τα χτεσινά έξω από τον Λαζόπουλο. Μέχρι να τελειώσουμε τα δικαστήρια. Θα σε παραπέμψω  όμως το πρώτο πείραμα. Το (ανθρωπολογικό φυσικά) που είχε γίνει για τον καινούργιο τύπο  του σαλτιμπάγκου. Χρόνια πριν.

Όταν γνωστός δικηγόρος, κατέφτασε με συνοδεία την τότε σύζυγο του και πήδαγε μάντρες για να μπει στην ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Θεαματικό αν μη τι άλλο.

Και εκπαιδευτικό επίσης γιατί εκεί ακούσαμε, ότι το τηλέφωνο του εκατό....Ήταν 100. Αποτελεσματικό; Θα μου πεις δεν ξέρω. Πάντως μετά ο ίδιος…  α) έγινε Πρόεδρος (σε ποδοσφαιρική ομάδα μεν, αλλά δεν θα μπλέκουμε σε τέτοια τώρα) Αυτό ήθελε. β)έφαγε μια τακουνιά (άσχετο υποθέτω) από τους στόχους του. Αλλά εδώ δεν κάνουμε κριτική παραθέτουμε γεγονότα. γ) Χώρισε. Άσχετο και αυτό. 

Αλλά είπαμε ότι δεν είμαστε εδώ για να κριτικάρουμε τον κόσμο. Παρατηρούμε απλά τις παραλλαγές της Ανθρωπολογίας. Και την εξέλιξη της στο χρόνο μέσα. Το απαραίτητο ρητό…

«Ζώον δίπουν άπτερον»…

κατά τον Πλάτωνα ο ορισμός του ανθρώπου