Ζαλισμένη απ’ τον χορό, μεσ’ στα σύννεφα πετώ φωτοστέφανο φορώ και σαν τον ήλιο. Βέμπω. Άννα Βίσση στο άσμα κι ο Καρβέλας στα όργανα. Και πιστεύω να με συγχωρήσουν οι δημιουργοί…Το «Βέμπω» βγαίνει απ το τουήτ που κυκλοφόρησε προχτές. «Πάω Βέμπω να μπουκάρω». Δεν θ' αγιάσουμε το βλέπω..

Είχα τάξει ότι με τις γιορτές αυτές, θα γινόμουνα καλός άνθρωπος. Κι έρχεται ένα ρήμα το «Βέμπω» πειρασμός, να σου αλλάξει τα σχέδια. Παιδιά της Ελλάδος παιδιά. Η αλλιώς «τι κάνει ο άνθρωπος να γίνει αρχηγός» σε εκλογές που δεν γίνονται.  Εδώ και πόσους μήνες. Κανείς δεν έχει καταλάβει το γιατί. Μια ο Γιάννης δεν μπορεί, μια λάθος πήραμε Στρατή και λάθος εταιρεία. Νομίζω το Γκίνες έχει αμοιβή για το πρώτο βραβείο. 

Δηλαδή αν η παγκόσμια πρωτιά «κόμμα δίχως αρχηγό αμείβεται» κρατήσει . Την έχει στην τσέπη την  πρωτιά η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε πάντως την Βουλή που θα μείνει στην Ιστορία σαν το «Κοινοβούλιο της πρωτοτυπίας». Ένα κόμμα χωρίς αρχηγό. Ένα, μόνο με αρχηγό και ανύπαρκτο το υπόλοιπο. Ένα άλλο που ψάχνει στο ποτάμι γιατί ο αρχηγός πνίγηκε.

Την σταθερή του Λαού Κ. Κ.. Κι ένας λεβέντης που καθορίζει τις τύχες μας. Βέμπω και… τον λατρεύω κι είναι το φως μου γιατί είναι βλέπεις ο άνθρωπός μου. 

Δε μου μιλάει για το φεγγάρι κι ένα λουλούδι

δε μου 'χει πάρει γιατί;

Μονάχα πίκρες μού `χει χαρίσει
ποτέ δε μού `χει γλυκομιλήσει

γιατί;

Ποτέ δε μου `χει χαμογελάσει
κι ο έρωτάς του μ’ έχει γεράσει

γιατί;

Αυτή η γλώσσα είναι πλούσια. Ακόμη και διαστρεβλωμένη. Ακόμη και λάθος. Ακόμη και καταπατημένη, βομβαρδισμένη, κακοποιημένη . Αυτή η Γλώσσα είναι Άγια. Η γλώσσα Ανεμοστρόβιλος . Όλα τα σηκώνει….Πετάει έξω από μόνη της  τα άξεστα εργαλεία της . Με ένα τόσο δα μικρό λαθάκι. Ένα ω-μέγα στην θέση ενός ο-μικρόν.

Σ’ αυτόν τον τόπο όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…
Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες.
Διαμορφώνουν… το σκηνικό για την 
Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων.

Που σε μαύρες της στιγμές 
Βέμπο και 
Σεφέρηδες την βγάζουν από τις λάσπες..